Eteläisessä Hämeessä

En ole ehtinyt parin viime viikon aikana miettiäkään blogiin kirjoittamista tai oikeastaan juuri mitään muutakaan. Aloitin työt ja noin viikon kuluttua sain ensimmäisen flunssani. Siitä olen vasta paranemassa, kaikeksi onneksi se on kyllä menossa hyvää vauhtia ohi. Maanantaista alkaen olen suoraan töistä ajanut Nurmijärven Palojoelle, jossa meillä on ollut Seitsemän veljeksen harjoitukset. Ensi-ilta oli eilen ja esityksiä on vielä muutama jäljellä. Siellä on mennyt myöhään ja takaisin Helsingissä olen ollut vasta joskus kello 23-24 välillä. Ja seuraavana aamuna taas töihin (aikaisin, sillä olen joutunut harjoitusten takia vaihtamaan työvuorojani). Kaikki muu on jäänyt, edes tiskata en ole ehtinyt. Yritä tässä sitten samalla ottaa rauhallisesti ja parannella oloa… Mutta ei se mitään – harjoituksissa ja esityksissä on ollut sen verran mukavaa ja niissä maisemissa oleminen rentouttaa jo itsessään, että vähiin jääneistä yöunista huolimatta en koe itseäni niin väsyneeksi kuin etukäteen odotin.

Olen siis toiminut Seitsemässä veljeksessä kuiskaajana. Olen istunut joka ikisissä harjoituksissa (myös viime kesänä, silloin myös esityksissä) milloin etupenkissä istuen, milloin näyttelijöiden perässä kulkien ja katsonut, että he osaavat repliikkinsä (mieluiten omansa ja vielä jotenkin oikeassa järjestyksessä). Vielä eilisessä ensi-illassa olin kuiskaajana ensimmäisessä penkkirivissä, mutta lopuissa esityksissä minua ei enää tarvita. Voin vihdoin sanoa, että työni tältä osin on tehty. Tänään istuin ensimmäistä kertaa katsomossa ilman käsikirjoitusta, plaria, ja keskityin vain katsomaan esitystä. On aivan eri asia katsoa pääasiassa tekstiä ja välillä vilkuilla näyttämölle kuin katsoa etäältä itse esitystä. Ja uskokaa tai älkää, olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hieno esityksemme oikeastaan onkaan! Luulisi, että sen olisi oivaltanut jo aikaisemmin, kun on ”nähnyt” esityksiä ja harjoituksia vaikka kuinka monta, mutta ei. Nyt sen vasta kunnolla tajusi. Muutenkin esitys on hioutunut pikku hiljaa ja minusta se on koko ajan parempi ja parempi. Loppukiitosten aikana taputin ehkä lujempaa kuin kukaan muu – tunsin suurta ylpeyttä koko porukasta ja siitä, että me olemme yhdessä saaneet aikaan tällaisen produktion. On käsittämätöntä, että ihmiset vapaa-ajallaan, vapaaehtoisesti ja talkoomeiningillä kokoaa (toki ammattiohjaajan suuresta ansiosta) noin upean kokonaisuuden. Näyttelijät ovat harrastajanäyttelijöitä, mutta sitä ei kyllä uskoisi. Jokainen heistä tekee niin upean suorituksen, etten sitäkään voi lakata hämmästelemästä. Jokainen rooli on jollain tavalla kehittynyt viime kesästä, vaikkei siinä välissä harjoiteltukaan juuri ollenkaan.

Tietysti esityksessä on ongelmakohtansa, tässä se on ehkä – ainakin kuulemani palautteen perusteella – esityksen pituus, joka on jotain kolmen ja neljän tunnin väliltä väliaikoineen. En tiedä olenko jotenkin kummallinen tapaus muiden katsojien joukossa, mutta ainakaan tämän päivän esityksessä en kertaakaan huokaillut mielessäni, että loppuisikohan tämä kohta. Tietysti minä tiedän tarkalleen mitä kohtauksia on vielä jäljellä ja kauanko ne suunnilleen kestävät, mutta kyllä minä olin vain niin haltioissani sen koko ajan, että olisin varmaan istunut siinä vielä kauemminkin jos esitys olisi jatkunut. Täytyy toki muistaa, etten voi olla millään tavalla objektiivinen tässä ”arvostelussani”. Jollain tavalla olen kuitenkin yhä sellaisessa mielentilassa, mitä kuvaa parhaiten Laurin repliikki näytelmän loppupuolelta, veljesten ihastellessa ihanaa Jukolaansa: ”Minäkin nyt jotain lausuisin, mutta tämä merkillinen hetki on perin masentanut kieleni entisen vikkelyyden.

Tarkoitukseni on kirjoittaa vielä alkaneista työasioista ja sellaisesta, mutta palataan asiaan esitystemme jälkeen – aiemmin en yksinkertaisesti ehdi. Viime hetken lippuja esityksiin saa vielä, joten olette kaikki lämpimästi tervetulleita! Kivi-juhlilla kesä jatkuu vielä. :)

Jäljellä olevat esitykset:
lauantai 18.8. klo 15:00
sunnuntai 19.8. klo 15:00
keskiviikko 22.8. klo 18:00

Liput NetTicketistä: http://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=1325&osCsid=v9bc0qeuojsg3uvq8j4hnviu65

Hinnat: Peruslippu 25 €, eläkeläiset 23 €, yli 7v lapset ja opiskelijat 17 €, alle 7 v lapset ilmaiseksi.

Käy katsomassa sekä tämänhetkisiä että viime kesän tunnelmia Kivi-juhlien blogista: http://kivijuhlat.blogspot.com/

Lisätiedot: http://www.kivi-juhlat.fi
Seitsemän veljestä Facebookissa: https://www.facebook.com/events/305066049510918/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s