Puolukkapiiras

Muokkasin vanhasta puolukkapiiraan ohjeesta puolukka-omenapiiraan. Nam!
Tein kaksinkertaisen annoksen, tässä alkuperäinen ohje:

100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl kauraleseitä
1 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa

päälle:
3-4 dl puolukoita

muruseos:
50 g margariinisulaa
3/4 dl sokeria
2 dl kauraleseitä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina voidellulle kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle ja paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla n. 15 min.

Minä sekoitin kaurahiutaleita itse taikinaankin, lisäsin puolukoiden sekaan omenaviipaleita ja ripottelin päälle kanelia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s