Leppävaaran mailla

Ostin itselleni kevät-kesällä (”valmistujaislahjaksi”) Metsoloiden kaikki tuotantokaudet yhdessä 8 dvd:n boksissa. Tänään katsoin viimeisen, 41. jakson. Metsolat on kyllä ehdottomasti yksi parhaista kotimaisista tv-sarjoista, mitä on tehty! Niin todentuntuinen, ajanmukainen, koskettava ja rehellinen.

Metsolat on YLE TV 2:n 41-osainen sarjanäytelmä Metsolan perheestä, tavallisista ihmisistä, joiden elämää seurataan juhannuksesta 1987 jouluun 1996. Siihen aikaan, kun tässä maassa vielä uskallettiin yrittää ja oli uskoa tulevaisuuteen.

Metsoloiden tarina on läpileikkaus 1990-luvun suomalaisesta todellisuudesta. Sarjan keskeisenä tapahtumapaikkana on perheen kotitila Leppävaara ja Hoikan kunta, jossakin Kainuussa. Juuret ovat Kainuussa ja perhesiteitä lujittavat yhteiset ilot ja surut, saavutukset ja vastoinkäymiset.

Metsolat-sarjan ensiesitys veti parhaimmillaan ruutujen ääreen jopa pari miljoonaa katsojaa. Sarja on palkittu Twelviksellä, Invalidi-liiton Kunniakämmenellä sekä Pro Maaseutu -palkinnolla.” (DVD:n takakansiteksti)

Valmistumisvuosi 1993-1996
Ohjaus: Carl Mesterton
Käsikirjoitus: Anna-Lisa & Carl Mesterton, Curt Ulfstedt, Miisa Linden

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Leppävaaran mailla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s