Turkuretkellä

Teimme pienen reissun Turkuun. Tai toinen meistä suunnisti yhdistyksensä puolesta pienoisrautatiemessuille ja minä kulutin aikaani kävelemällä kaupungilla. Turku on kaunis kaupunki, mutta koskaan en ole ajatellut haluavani asua siellä. Se on sellainen lomailukaupunki ennemminkin.

Yövyimme hotellissa ja tänään lähdin junalla takaisin Helsinkiin (toinen meistä suuntaa messujen jälkeen Transitilla Lahteen). En ollut aiemmin mennyt tuota väliä junalla. Harmittaa, että sain IC2:sta istumapaikan niin, että selkä oli menosuuntaan, joten kauheasti en maisemia voinut katsella (seurauksena olisi ollut matkapahoinvointia, miltä onneksi nyt vältyin). Ostin aseman kioskilta Miika Nousiaisen Metsäjätti-kirjan, mitä sain luettua matkan aikana 170 sivua. Kirjasta lisää sitten kun olen sen lukenut kokonaan – etukäteen voin jo sanoa, että se on kyllä hurjan hyvä kirja!

Kotiin päästyäni siivosin ja sytytin syksyn ensimmäiset kynttilät ikkunalaudalle. En tiedä miksen ole niitä sytyttänyt jo aiemmin.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Turkuretkellä

  1. Suketus sanoo:

    Kivoja kuvia! Minäkin kävin Turussa tällä viikolla, tosin arkistoreissulla. Mulla on hieman ristiriitainen suhde kyseiseen kaupunkiin, koska en sitä oikein tunne, mutta olen silti monta kertaa käynyt (nimenomaan siellä arkistossa). Sattumalta luen myös juuri historiallista romaania, joka sijoittuu 1700-luvun Turkuun. Pitäisi joskus mennä kunnon turistireissulle! :)

  2. Susanna sanoo:

    Turussa on paljon kivoja käyntikohteita (oma suosikkini on Aboa Vetus & Ars Nova -museo), mutta ei niissä kyllä yksin oikein viitsi käydä. Luin joskus Laila Hirvisaaren joitain teoksia, jotka sijoittuivat myöskin Turkuun, ja yhdellä reissulla kävin sitten ihan katsomassa niitä kaikkia rakennuksia, mistä kirjoissa puhuttiin (kirjasarjan sisäkansissa oli kartta, en nyt muista sarjan nimeä). Kyllä se aina jollain tavalla syventää lukukokemusta. :)

    Mutta jostain syystä en tosiaan kuitenkaan haluaisi asua Turussa. Se vain aina jää jotenkin etäiseksi kaupungiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s