Annoin ääneni

Kävin maanantaina äänestämässä ennakkoon. Annoin ääneni ehdokkaalle, jota olen äänestänyt kerran ennenkin. Valinta oli siis sikäli helppo – selvitin vain, millaisia asioita hän on tähän mennessä ollut ajamassa ja mitä saanut aikaan. Toki täytin useampia vaalikoneita, mutta niiden tulokset vaihtelivat. Tämä ehdokkaani oli kaikissa vähintään kymmenen kärjessä minulle sopivimmista ehdokkaista. Puolueella ei valinnassani ollut merkitystä, tosin on tietysti muutama sellainen puolue, minkä ehdokasta en vain koe voivani äänestää, oli ehdokas millainen tahansa. Mutta nämä muutamat puolueet, minkä jossain välimaastossa omat mielipiteeni sijaitsevat, ovat sellaisia mitä en osaa asettaa paremmuusjärjestykseen. Tähän mennessä olen äänestänyt kaikissa vaaleissa yhteensä kahden eri puolueen ehdokkaita.

Yksi tärkeimpiä teemoja ehdokasta miettiessäni oli suhtautuminen varhaiskasvatukseen ja päivähoitoon, sillä siihen voidaan vaikuttaa paljon nimenomaan kuntatasolla. Esimerkiksi Lastentarhanopettajaliitto on listannut hyvin seikkoja, mitä ”minun ehdokkaani” tulisi puolustaa. Muutenkin hänen tulisi olla suunnilleen samaa mieltä kanssani sellaisista pienistä asioista, kuten lähikirjastojen säilyttämisestä, toimivasta ja järkevästä joukkoliikenteestä, julkisten palveluiden saatavuudesta ja niin edelleen. Eli asukkaalle hyvinkin suurista ja merkittävistä asioista. Siksi kunnallisvaalit ovat minusta tärkeät, sillä niiden tulokset koskettavat suoraan jokaista kunnan tai kaupungin asukasta.

Toivon, että mahdollisimman moni käyttää äänensä ja käy sunnuntaina äänestämässä, jos ei sitä ole jo tehnyt. (Jos suoraan sanon, niin äänestämättä jättäminen on minusta lähinnä laiskuutta ja välinpitämättömyyttä yhteisiä ja omia asioita kohtaan. Vai millä perusteella ihmiset jättävät äänestämättä?) Kyllä minä ainakin haluan vaikuttaa siihen, millaisia ihmisiä tuolla on päättämässä minua koskevista asioista. Vaalikoneiden täyttäminen antaa jo jonkin verran suuntaa, jos omaa ehdokasta ei ole vielä löytynyt. Kannattaa miettiä, mitkä asiat omassa kotikunnassa tai -kaupungissa on itselle tärkeitä, niin on helpompi etsiä ehdokas, joka on näistä pääasioista kanssasi samaa mieltä. Paikallislehtiä kannattaa myös tutkia ja tietysti mahdollisuuksien mukaan käydä tutustumassa ehdokkaisiin kaikenlaisissa torikahviloissa. Ehdokkaiden nettisivut antavat arvokasta tietoa juuri kyseisestä ehdokkaasta.

Siispä äänestämään sunnuntaina!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s