Kirjamessusaalis

Kävin lauantaina Helsingin Kirjamessuilla. Ja samoin kuin aina ennenkin, siellä oli hirvittävästi ihmisiä – vähän liikaa minun makuuni. Pitäisinkin siitä, että Kirjamessut olisivat Messukeskuksen ainoat messut, kun nyt samaan aikaan on menossa musiikkimessuja ja ruokamessuja ja vaikka mitä muita messuja. Mutta onhan se positiivista, että kirjat tuovat yhteen noin paljon ihmisiä.

  • Kalliala, Marjatta. 2008. Kato mua! Kohtaako aikuinen lapsen päiväkodissa?Gaudeamus.

    Tämä kirja on joskus ollut minulla tenttikirjanakin ja ihastuin tähän jo silloin. Olen pitkään aikonut hankkia kirjan omakseni, ja nyt sen vihdoin tein – viidentoista euron hintaan. Kirja painottuu 1-3-vuotiaisiin, joten se on kohdallani hyvin ajankohtainen (työskentelen nimenomaan pienten ryhmässä) ja uskon saavani siitä nyt uudella lukukokemuksella paljon enemmän irti. Tästä luultavasti enemmän blogissakin, kun olen jossain vaiheessa ehtinyt kirjan lukea.

  • Nousiainen, Miika. 2012. Vadelmavenepakolainen. Otava, Seven-pokkari. (1. painos 2007)
  • Nousianen, Miika. 2011. Maaninkavaara. Otava, Seven-pokkari. (1. painos 2009)

    Luin viikko sitten Nousiaisen uusimman kirjan Metsäjätti ja ihastuin siihen. Päätin jo etukäteen ostaa nämä kaksi aiempaakin kirjaa, jos ne messuilta sopivaan hintaan löydän (eipä nämä Seven-pokkarit kalliita missään kyllä olekaan). Otavalla olikin tarjous ”3 pokkaria / 12 e”. Meinasin jo luovuttaa, kun löysin vain Maaninkavaaran, mutta vihdoin useamman kierroksen hyllyjen ympärillä tehtyäni silmiini osui myös Vadelmavenepakolainen. Näistä kirjoista myöskin lisää jossain vaiheessa!

  • Westö, Kjell. 2010. Leijat Helsingin yllä. Otava, Seven-pokkari. (1. painos 1996)

    Koska mainitsemaltani osastolta sai siis kolme pokkaria 12 eurolla, piti vielä keksiä se kolmas kirja. Ilman sen suurempia syitä mukaani tarttui tämä klassikko (eikö tätä voi jo sellaiseksi nimittää?), mitä en ole vielä koskaan tullut lukeneeksi vaikka se on monesti käynyt mielessä. Ehkä pääsen vihdoin tähänkin tutustumaan.

Ja tosiaan, vielä kun jossain vaiheessa ehtisi lukeakin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s