Joulukalentereista

Huomenna saa avata joulukalenterin ensimmäisen luukun! Pidän joulukalenteriperinteestä – lapsena siinä oli tietynlaista jännitystä, vaikka silloinkin tiesi ihan tarkkaan, että oli kuva- tai suklaakalenteri, niin 6.12. oli Suomen lippu (jos kalenteri oli suomalainen) ja 24.12. joululahja tai joulupukki. Nykyään joulukalenterin hyvä puoli on se, että pysyy edes joulukuun ajan kärryillä siitä, kuinka mones päivä on menossa.

Tänä vuonna käytössäni on ihan perus suklaakalenteri, sellainen halvin versio, missä on pahaa suklaata. (Mutta se oli halvin.) Vähän olen nyt parina vuotena haaveillut sellaisesta Lego-joulukalenterista, mutta a) en kehtaa, b) en tarvitse ja c) se vasta kallis onkin. Järkevämpää olisi ostaa kaupasta paketillinen legoja ja laittaa ne itse pieniin pusseihin. Jotenkin en vain syty ajatuksesta tehdä itse itselleni joulukalenteria.

Töissä (päiväkodissa) meillä on sellainen joulukalenteri, mistä jokainen lapsi saa vuorollaan kortin, missä on jouluaiheinen loru. Mukana tulee pieni pehmeä joulukoriste.

Lapsena tykkäsin tehdä itse joulukalentereita. Tehtailimme niitä siskon ja naapurin lasten kanssa joka joulu (ja voi sitä ärsytyksen määrää kun vanhemmat eivät niitä joka aamu innolla avanneet!). Malli oli yksinkertainen: A4-paperille piirrettiin ensin 24 luukkua ja ehkä jotain jouluaiheista koristelua, lumihiutaleita ja tähtiä ja sellaista. Sitten luukuista leikattiin kolme sivua auki (tämä oli tuskallisin vaihe) ja paperin/kartongin taakse teipattiin toinen paperi/kartonki. Luukkujen sisälle piirrettiin kuvia tai kirjoitettiin jotain (loppuvaiheessa loppui kärsivällisyys ja piirrosten taso oli luokkaa ”kuulakärkikynällä piirretty tähti” tai teksti ”Joulu!”) ja lopuksi luukut laitettiin teipillä kiinni. Näitä teippivirityksiä yritettiin sitten avata joka aamu… Eivät ne ehkä kovin hienoja olleet, mutta niitä oli hauska tehdä ja siitäkin muodostui jonkinlainen jokajouluinen perinne!

Oikeastaan tarkoitukseni oli tulla vain mainostamaan Kirjabloggaajien joulukalenteria, johon törmäsin café pour les idiots -blogissa ja jota jäin odottamaan mielenkiinnolla. Katso tarkemmin klikkaamalla tästä.

Millaiset ovat teidän joulukalenteriperinteenne?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s