Pienet illalliset

Luokseni tuli kaksi lukioaikaista kaveria (tarkoituksena oli tulla useampi, mutta kaikenlaisen säädön jälkeen kokoonpanomme oli yhteensä kolme ihmistä) ja oli minun vuoroni laittaa ruokaa. Olemme kokoontuneet vuorotellen jonkun luo, joka on kokannut sitten jonkinlaisen illallisen muille. (Kuvassa oleva pöytä on lainassa vanhempieni asuntoautosta, ei meillä ihan noin karua, muovista ruokapöytää oikeasti ole.) Alkuruokana oli ihan tavallinen kurkku-jääsalaatti-tomaatti-hunajamelonisalaatti, joka tarjoiltiin tuollaisista tortillakupeista. Kopioin idean viime kesänä Hotel Polariksesta, jossa salaatti oli vastaavassa syötävässä kipossa.
Tämä kuva on lokakuulta, kun kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä poronkäristystä. Tänään en saanut kunnollista kuvaa, joten mennään tällä. Ostin kaupan pakastehyllystä poronkäristystä 750g ja paistoin sen voissa ja tilkassa ruokakermaa, ja maustoin suolalla ja mustapippurilla. Perunamuussin tein keittämällä perunat ja muussaamalla ne sitten haarukalla, ja lisäämällä joukkoon voita ja maitoa. Puolukkasurvos on mummin keräämistä puolukoista tehty, sekoittamalla joukkoon vähän sokeria. Lisäksi paistoin uunissa bataattia, lanttua ja porkkanaa – sekoitin ensin joukkoon öljy-hunaja-mustapippurisekoitusta ja laitoin kaikki uuniin (200 asteeseen). Jälkiruoaksi söimme lakkajäätelöä (kaupasta sitä Aino-jäätelöä, Hillasoiden helmi, ja kinuskikastiketta).
Kaiken kaikkiaan ihan hyvää tuli, ottaen huomioon miten vähän laitan itse ruokaa. Syön päivisin töissä ja harvoin viikonloppuisinkaan mitään ihmeellistä tulee tehtyä. En siis ole mitenkään ruuanlaittajaihminen. Siihen nähden siis ihan onnistunut kokonaisuus. :)

2 kommenttia artikkeliin ”Pienet illalliset

Jätä kommentti