Joululauluja

Kävimme sunnuntaina Kauneimmissa joululauluissa Helsingin Tuomiokirkossa. Ne ovat mukavia tilaisuuksia, vaikkei erityisemmin mukana laulaisikaan (miksi ne pitää aina laulaa niin hirvittävän korkealta?).

Olen aina pitänyt joululauluista. En tietenkään kaikista enkä kaikkien suosikkieni kaikista versioista, mutta kuitenkin. Pitkään suosikkini oli Varpunen jouluaamuna, mutta sitten luultavasti kuuntelin sitä liian ahkerasti ja kyllästyin. Kyllä jotkut tulkinnat siitä edelleen koskettavat, mutta noh – se on jo aika kuultu. Tällä hetkellä pidän sellaisista klassikoista kuten Tonttu (se ”pakkasyö on ja leiskuen Pohja loimuja viskoo”) ja Tulkoon joulu (”niityllä lunta, hiljaiset kadut, taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus”) ja Sylvian joululaulu. Kuuntelen mielelläni myös lasten joululauluja (onneksi olen töissä sellaisessa paikassa, missä voi ihan vapaasti kuunnella niitä).

Viimeistä työviikkoa viedään, ennen kahden viikon lomaa. Vielä hetki sitten ajattelin, että voisin hyvin olla joulun ajan töissä, etten mitään ihmeellistä lomaa tarvitse, mutta nyt viimeisen viikon aikana on tullut sellainen olo, ettei loma varmasti pahitteeksi ole. Jatkuva pienessä flunssassa olo (ei tosin nyt hetkeen) ja tiivis työtahti vaatii kyllä veronsa ja nyt väsyttää. Syksy on mennyt älyttömän nopeasti – vastahan minä aloitin työt! Olen kyllä edelleen tyytyväinen työpaikkaani ja viihdyn siellä hyvin. Mutta kuitenkin kahden viikon loma tulee tarpeeseen. :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s