Aamun ajatus

Kuva täältä.

Minulla on tänään ”myöhäisin iltavuoro”, eli 9:51-16:30. Lähden siis töihin vasta parinkymmenen minuutin päästä. Harvoin ehdin käydä koneella ennen töihin lähtöä, lähinnä vain näissä vuoroissa (maksimoin mielelläni yöunien määrän). Aloin selata Facebookia ja törmäsin tähän linkkiin. Siellä havainnollistetaan kuvien ja lyhyiden tekstien avulla sitä, miksi suomalainen koulujärjestelmä toimii. Ja kyllähän nuo pitävät paikkaansa (vaikka kyllä minä ainakin sain läksyjä sieltä ensimmäiseltä luokalta lähtien – toki määrä ja vaikeustaso oli ikätasoon suhteutettu). Positiivista luettavaa näin aamutuimaan!

Muutamia kuvasarjassa esitettyjä faktoja (en ole näitä mistään tarkistanut):

– lukiosta valmistuu 93%, mikä on muihin verrattuna hyvin korkea prosentti
– noin 2/3 oppilaista jatkaa peruskoulun jälkeen lukioon (eniten koko Euroopassa)
– oppilaat ovat enemmän opettaja-oppilas-vuorovaikutussuhteessa, jos katsotaan oppilaiden kokonaismäärää suhteutettuna opettajien määrään (ja verrattuna New York Cityyn)
– ”lapsilla on enemmän aikaa olla lapsia”, mikä on johtopäätös siitä, että kotitehtäviä/läksyjä alkaa olla vasta varhaisteini-iässä – itse en ehkä vetäisi ihan yhtä suoria johtopäätöksiä, vaikka tuo onkin ihan positiivista Suomen näkökulmasta
– tärkeintä: Suomessa opettajilla on maisteritason tutkinto!

Kyllä tämän jälkeen voi ihan hyvillä mielin lähteä töihin. Sinne varhaiskasvatuksen piiriin, mistä tämä kaikki alkaa. Hyvää (työ-, opiskelu-, koti- tai loma)päivää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s