Paras lelu

Lastenpsykiatri Janna Rantala kirjoittaa, että hänen mielestään ”maailman toiseksi kehittävimpiä leluja” ovat huivit! Se kaikkein kehittävin on tietysti toinen ihminen, mutta huivit tulevat hyvänä kakkosena. Huivit toimivat rekvisiittana roolileikeissä mm. päähän kiedottuna, viittana, peittona, tiskirättinä – ihan minä vaan! Rantala tiivistää osuvasti minunkin mielipiteeni: ”Minusta on harhaanjohtavaa mainostaa kehittävänä lelua, joka sanoo ’kukkuu’ kun painat punaisesta napista. Mitä se kehittää? Mikä muu maailmassa toimii siten? Minusta kehittävänä – leikkiä, luovuutta, mielikuvitusta, tunteiden säätelyä, sosiaalista sopeutumista kehittävänä – pitäisi mainostaa leluja, joilla on vaihteleva käyttötarkoitus.

Nyt kun mietin, niin kyllähän ne huivit ja erilaiset kankaat olivat niitä käytetyimpiä leluja lapsuudessanikin. Niistä sai kiedottuja hienoja vaatteita, ne toimivat hyvin majanrakennusvälineinä, niistä sai pehmoleluille kivoja pesiä, ne olivat milloin minkäkin peittona ja välillä ihan vaan pöytäliinoja.

Töissäkin meidän ryhmässämme (alle 3-vuotiaita) kotileikin suosituimpia leluja ovat pienet kankaat, jotka kai alunperin on tarkoitettu nukeille peitoiksi. Pitääkin heti huomenna kaivaa kaikki muutkin huivit ja kankaat esiin (jos niitä jossain on – en ole tähän mennessä vielä törmännyt)! Kävin viime viikolla eräässä lastentanssikoulutuksessa ja sielläkin todettiin, että huivit ovat erittäin hyviä ja käyttökelpoisia yhdistettäviä erilaisiin tanssijuttuihin.

2 kommenttia artikkeliin ”Paras lelu

    • Susanna sanoo:

      Legot ja muutkin rakenteluleikkivälineet (erilaiset puiset palikat) ovat tosiaan hyviä ja pallotkin laskisin minäkin kehittäviksi leluiksi, vaikkei niillä samalla tavalla olekaan sitä monikäyttöisyyttä kuin huiveilla/kankailla. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s