…ja nyt jotain ihan muuta!

Tämä tenttiinluvun vältteleminen on kyllä kummallista. Huomenna on verkkotentti, johon (eli kotiin koneen äärelle) suunnilleen juoksen töistä, että varmasti ehdin avata koneen ja niin edelleen. Ja silti päädyin tenttikirjojen sijaan lukemaan loppuun joskus talvella aloittamani kirjan Monty Pythonin maailma.

Kirja on erittäin kattava tietopaketti ”sketsisarjaklassikko” Monty Pythonin synnystä tähän päivään asti. ”Aika ennen pythoneita” sai minusta vähän turhankin paljon sivutilaa, mutta ehkä minua vielä suuremmat fanit saavat siitäkin enemmän irti. Teksti vilisi paikoin vanhojen brittiläisten sketsisarjojen nimiä, joista minulla ei tietysti ollut aavistustakaan. Myös henkilöiden nimet menivät välillä sekaisin (”kukahan John tämä nyt oli…”). Teksti etenee koko kirjan ajan käsikirjoitusmaisesti, eli jokaisen kappaleen alussa lukee, kenen ”repliikki” kappale on. Siinä ei siis ole erikseen kertojaa, vaan henkilöiden haastattelut on pilkottu kulloisenkin aiheen mukaan niin, että syntyy vaikutelma keskustelevista henkilöistä. Etenkin kirjan loppuvaiheessa syntyi hauskojakin kohtia, koska eri ihmiset kertoivat samasta tilanteesta kukin vähän eri tavalla. Huomaa kyllä, että ihmisen muisti ei aina ole 100% luotettava!

Kirja muuttui vielä mielenkiintoisemmaksi loppua kohden, todennäköisesti siitä syystä, että puheenaiheena olevat sketsit olivat tuttuja ja niihin oli hauska saada lisää syvyyttä kuulemalla niiden synnystä. Edesmennyt python Graham Chapman oli myöskin mukana kirjassa, hänen repliikkinsä oli otettu vanhoista haastatteluista.

Onko tämän blogin lukijoissa yhtään Monty Python -fania? Vai iskeekö jokin ihan toisenlainen huumori? Itse löysin Pythonit kunnolla vasta ehkä noin viisi vuotta sitten, enkä nyt miksikään tosifaniksi itseäni laskisi, mutta kyllä nuo useimmat sketsit naurattavat! Pitäisi hankkia ne kaikki dvd:nä.


 

(Jospa nyt vielä saisi raahauduttua tenttikirjojen ääreen…)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”…ja nyt jotain ihan muuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s