Kevätjuhlaviikko

Töissä tuntuu olevan kauhea kiire, kaikenlaista ohjelmaa pitäisi ehtiä suunnitella ja valmistella. Ainahan kaikki kasaantuu kevättä kohden, mutta nyt olemme kyllä puhuneet, että syksyllä toimintavuotta suunnitellessamme täytyy kyllä selvästi vähän karsia ohjelmaa keväältä. On juhlaa ja retkeä jos jonkinlaista, ja siihen päälle kaikki muu (erilaiset paperihommat, kaappien siivoilut, askartelujen ja valokuvien kasaaminen ja lajitteleminen lasten mukaan…), tuntuu että takki on jo ihan tyhjä.

Kevätjuhlat ovat kuitenkin onnellisesti ohi, ja tottakai jälkikäteen on aina iloinen siitä, että kaikki kiireestä huolimatta oikeasti näkivät vaivaa niiden eteen. Se kiteytyy vanhempien kommenteissa: ”Oikeasti ei ole mitenkään itsestäänselvää, että päiväkodissa on näin hienot kevätjuhlat!”

Alunperin työsopimukseni oli tehty heinäkuun loppuun saakka (äitiysloman sijaisuus), mutta kuten aiemmin jo kuulinkin, se tulee vielä jatkumaan. Nyt sopimus on vuoden 2014 elokuulle asti. Olen oikein iloinen siitä, että saan jatkaa samassa talossa ja kaiken lisäksi samojen tiimikavereiden kanssa samassa ryhmässä! Harmi vain, että melkein kaikki ”meidän” lapset siirtyvät isompien ryhmään, kun pieniä 1-2-vuotiaita tulee päiväkotiin niin monta. Ryhmän koostumus tulee olemaan iän puolesta vähän erilainen kuin tänä vuonna, joten täytyy se huomioida sitten syksyllä.

Kesälomaa minulla on kolme viikkoa heinäkuussa. Osa siitä palkallista, osa palkatonta. Menen päivystyspäiväkotiin kolmeksi viikoksi ennen sitä. Olen ennenkin ollut kesäpäivystyksissä, mutta eri alueella. Ei se koskaan kovin inspiroivaa ja innostavaa ole, kokemukseni mukaan silloin kukaan ei tiedä mistään mitään (toisilleen tuntemattomat lapset ja aikuiset väliaikaisesti saman katon alla), mutta toisaalta näen mielelläni pitkästä aikaa uusia tiloja ja uusia toimintatapoja. Ennen nykyistä työpaikkaani tein niin paljon lyhyitä sijaisuuksia joka puolella kaupunkia, että toimipistettä tuli vaihdettua jatkuvasti. Tekee ihan hyvää nähdä hetki jotain muutakin – jos osaisi taas katsoa omaakin toimintaansa ikään kuin ulkopuolisen silmin. Tavallaan odotan jo syyskautta taas innolla, mutta toisaalta olen tällä hetkellä niin rättipoikkiväsynyt, että loma tässä välissä on enemmän kuin tarpeellinen. Vähän harmittaa etten ottanut pidempääkin palkatonta, kun se varmaan olisi ollut mahdollista, mutta on se palkka kesäajallakin ihan tärkeä…

Vielä loppurutistus, eiköhän se tästä! (Täytin muuten tällä viikolla 25, ikäkriisi on jo tuossa oven takana…)

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Kevätjuhlaviikko

 1. Suketus sanoo:

  Onpa kiva kuulla, että työsuhteesi jatkuu noin pitkälle! Pääset oikeasti olemaan osa työyhteisöä ja kehittämään sitä. Minä sen sijaan etsiskelen kovasti töitä ensi vuodeksi, vielä ei ole tärpännyt, mutta onhan tässä aikaa. Kyllä jotain löytyy. :)

  Meidän kevätjuhlat ovat lauantaina ja luulen, että siitä tulee minulle varsinainen itkufestivaali. :D

  Onnea vanhenemisesta! Älä suotta kriiseile. (Paraskin puhuja, mulla alkaa kohta 30-kriisi kolkutella…)

  • Susanna sanoo:

   Kiitos kommentista! Yritän tässä olla kriiseilemättä.. :D

   Tosiaan tuo työyhteisön osana oleminen on kyllä se positiivisin puoli tässä. Minut on jotenkin alusta asti otettu avosylin vastaan osaksi porukkaa ja olen siitä erittäin onnellinen. Toivottavasti sinäkin saat pian töitä (eiköhän niitä tällä alalla riitä!) ja kivasta paikasta. :)

   Tsemppiä kevätjuhliin! :D Itsekin ihan liikutuin kun meidän eskarit lähetettiin kouluun, vaikken ole kovin intensiivisesti ollut noiden isompien lasten kanssa tekemisissä, voin vaan kuvitella sinun tilanteesi! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s