Kesällä töissä

(Kuvan sorsa ei liity kirjoitukseen)

(Kuvan sorsa ei liity kirjoitukseen)

Havahduin tänään siihen, että on jo heinäkuu! Kesähän on kohta ohi ennen kuin se on ehtinyt alkaakaan! Itse olen töissä vielä tämän ja ensi viikon ja sitten jään kolmen viikon lomalle. Päiväkotityöntekijänä siirryin kesäajaksi ”toiseen taloon”, ns. kesäpäivystykseen, jossa on siis yhteen päiväkotiin koottu ne lähipäiväkotien lapset, jotka tarvitsevat kesällä hoitoa. Myös henkilökunta on koottu lähipäiväkodeista, eli käytännössä siis koossa on erittäin sekalainen sakki kaikin puolin. Esimerkiksi minun päiväkodistani ei ole nyt kanssani samaan aikaan paikalla ollenkaan lapsia tai muuta henkilökuntaa, vaan kaikki on minulle tuntemattomia.

En yleensä pidä kesäpäivystyksistä. Olin viime kesänä ennen tämänhetkisen työsuhteeni alkua päivystyksessä toisella puolella kaupunkia enkä viihtynyt ollenkaan. Siellä jotenkin kulminoitui kaikki päivystysajan huonot puolet: kukaan ei tunne ketään, kukaan ei oikein ole vastuussa mistään, toisten tekemisiä ruoditaan selän takana, pyöritellään silmiä ja niin edelleen. Niinhän siinä helposti käy, kun yhtäkkiä kokoontuu joukko ihmisiä, jotka tulevat eri paikoista ja jokaisella on mielessä ne ”omat käytännöt” asioiden suhteen. Jos kukaan ei ole valmis joustamaan tai oppimaan uutta, niin yhteentörmäyksiä ei voi välttää. Tämä tämänhetkinen päivystyspaikka (jossa olen ollut nyt viikon ja yhden päivän) on kuitenkin erilainen ja olen oikeastaan viihtynyt hyvin! Viime viikon ”tiimikaverini” olivat huippuja ja meillä meni ajatukset ja toimintatavat hyvin yhteen. Tällä viikolla on tapahtunut pari muutosta (osa jäänyt lomalle), mutta edelleen on mukavaa ja ennen kaikkea se on ihanaa, että siellä ollaan asenteella ”aina voi oppia uutta”! Jatkuvasti kysellään toisilta, että ”miten teillä tämä asia tehdään” tai että ”oletko muuten kuullut tällaisesta” jne. Jaellaan vinkkejä, vertaillaan kokemuksia, kehutaan toisten toimintatapoja ja niin edelleen. Tuolla on viime kesään verrattuna niin positiivinen meininki, että olen kyllä tosi iloinen! En ollut tullutkaan ajatelleeksi tätä vertaistuen mahdollisuutta, kun kohtaa opettajia ja hoitajia toisista taloista. Sen oman arjen keskellä ei tule samalla tavalla vaihdettua ajatuksia näinkään syvällisesti. Lisäksi on tietysti plussaa, että meidänkin ryhmässä on tällä hetkellä useampi lastentarhanopettaja, kun normaalisti on vain yksi. Ajatuksia tulee senkin vuoksi vaihdettua vähän eri tavalla ja keskustelu lähtee jotenkin ihan eri lähtökohdista.

Kyllä minä silti odotan kesälomaa kuin kuuta nousevaa. En koe enää olevani niin väsynyt kuin jossain vaiheessa (pitkä juhannusvapaa ja ihanat kesäviikonloput ovat tehneet tehtävänsä) enkä siis erityisesti ”loman tarpeessa”, mutta on vain niin hauska päästä välillä oikeasti tekemään jotain muuta kuin töitä! Ja silti mielessä pyörii jo nyt kaikenlaisia ideoita ensi syksyn toimintakautta varten. :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s