Kesä 2013: plussat ja miinukset

Marissa (café pour les idiots -blogista) haastoi minut kertomaan hyviä ja huonoja puolia kesästäni (kiitos!). Ideana on siis kertoa kymmenen hyvää ja kymmenen ikävää asiaa menneestä kesästä sanoin ja kuvin, ja haastamaan edelleen kolme bloggaajaa.

Plussat


1. Juhannus
Kesä tavallaan alkoi juhannuksesta. Kävimme mm. risteilemässä höyrylaiva Tarjanteella, kuten jo muutamana edellisenä juhannuksena olemme käyneet. Aina yhtä mukava reissu! Juhannus oli lisäksi sopiva pieni loma siinä töiden välissä, sillä varsinainen kesälomani alkoi vasta heinäkuun puolella.


2. ”Kesäpäivystys”
Olin töissä kolme viikkoa ns. päivystyspäiväkodissa. Lapsia ja henkilökuntaa oli useammasta päiväkodista enkä tuntenut juuri ketään. Nämä kolme viikkoa olivat kuitenkin yllättävän antoisat ja sain paljon ideoita ja vinkkejä työhöni. Meitä sattui useampi lastentarhanopettaja samaan ryhmään, ja sain erittäin tarpeellista vertaistukea!


3. Kesälomareissu
Teimme varsinaisen kesälomareissun, jossa matkustimme henkilöautolla pitkin Ruotsia ja lopuksi Suomeakin. Ehdottomasti kesän kohokohta (ehkä siksikin, että tämä vei suurimman osan siitä kolmen viikon lomastani)! Tästä reissusta vielä irrallisena osana seuraava:


4. Trondheim
Reissuumme kuului junamatka Östersundista Norjan puolelle Trondheimiin ja rakastuin tähän kaupunkiin. <3


5. Turun reissu
Varsinaisen kesälomareissumme jälkeen teimme vielä pienen ”Turkureissun”. Siitä en tainnut blogissani erikseen kirjoittaa, mutta matkalla tuli nähtyä kaikenlaista, hienoja kirkkoja ja vaikka mitä. Turussa tulee käytyä muutenkin vähintään kerran vuodessa viikonloppumatkalla.


6. Pukstaavi
Samaisella Turkuretkellä kävimme myös Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa, jossa olin jo pitkään halunnut käydä. Ihana paikka!


7. Kivi-juhlat, kesäteatteri
Kesään kuuluu ehdottomasti Kivi-juhlat. Olin jälleen mukana järjestämässä tapahtumaa (esitykset olivat kesä- ja elokuussa), kuten niin monena vuotena aikaisemminkin. Saimme huippuarvostelut ja odotan innolla jo ensi kesää (ensi kesän jutuista ei tosin ole vielä päätetty).


8. Ruotsin kieli
Sattuneesta syystä (ks. kohta 3) kuulin, luin ja puhuin kesän aikana tavallista enemmän ruotsia. Olen aina pitänyt ruotsin kielestä (ei se nyt suomen kieltä tietenkään voita, mutta tulee hyvänä kakkosena) ja selvästi jo noiden matkapäivien aikana kohentui ja sanoja muistui koko ajan enemmän mieleen. Pitäisi ottaa ihan tavaksikin lukea enemmän ruotsin kielellä! Tällä voi myös hyvin perustella esim. Strömsön katsomisen… ;)


9. Kummitytön kyläily
Kymmenvuotias kummityttöni oli yökylässä meillä viimeisen lomaviikonloppuni. Kävimme Ateneumissa, Sederholmin talossa (Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupunki, josta ylläoleva kuvakin), Työväenasuntomuseossa, elokuvissa (elämäni ensimmäinen 3D-animaatio), puistossa, kävelyllä ja vaikka missä!

10. Ylipäätään se, miten paljon kaikkea kesän aikana näki ja koki! Varsinaista lomaa oli vain kolme viikkoa, mutta sekin oli jo ihan sopivasti (toki aina olisi ollut pidempäänkin). Etenkin näin jälkikäteen en voi kuin ihmetellä, miten paljon erilaisia paikkoja ja ihmisiä tuohon aikaan mahtuu! Enkä juuri miettinyt työasioita loman aikana, kuten yleensä.

Miinukset

1. Ei jatko-opiskelupaikkaa
Hain varhaiskasvatuksen maisteriohjelmaan, mutten päässyt. Paljosta se ei jäänyt kiinni, mutta tottakai petyin kun en löytänyt nimeäni listalta. Nyt jälkeen päin ajateltuna olen oikeastaan hyvin iloinen siitä etten päässyt – tuskin olisin jaksanut tähän väliin mitään opintoja! Töissä riittää hulinaa ja työpäivän jälkeen ei jaksa erityisemmin mitään. Käytän tällä hetkellä vapaa-aikani mieluummin rentoutumiseen, kahviloissa istumiseen, kaunokirjallisuuden lukemiseen, ulkoiluun ja niin edelleen. Sitä paitsi ne erityispedagogiikan verkko-opinnot jatkuvat edelleen (supertylsä tutkimuskurssi on juuri menossa, josta sain osittaisen korvaavuuden aiempien opintojeni perusteella – pitäisi jaksaa vääntää kaksi esseetä aiheista, jotka eivät juuri nyt kosketa minua millään tavalla kun en lähiaikoina mitään tutkimusta ole kuitenkaan tekemässä). Tavallaan tämä onkin siis positiivinen asia.

2. Rahaa meni
Koska kesällä tuli reissattua paljon ja sillä asenteella, että ”mennään vaan, loma on lyhyt ja seuraava vastaava loma on kaukana”, ei kesän jälkeinen taloustilanne mitenkään päätä huimaa. Rahaa meni yllättävän paljon, mutta toisaalta ajattelen edelleen, että kaikki oli kyllä sen arvoista. Kun on kuitenkin säännöllinen työ ja kuukausipalkka (mikä ei sekään päätä huimaa), ei onneksi tarvitse ihan joka senttiä laskea. Vähän kyllä yritän saada itseni taas vähän säästäväisemmäksi. Opiskeluaikana oli pakko ja elinkin ne vuodet hämmästyttävän vähällä rahalla, ehkä tämä on joku vastareaktio sille. Puolustaudun myös sillä, että rahaa ei mene esimerkiksi tupakkaan (en ole koskaan polttanut) tai alkoholiinkaan juurikaan (juon harvoin ja vähän).

3. Sää olisi voinut olla parempi kesäloman aikana
Vähän nyt väkisin joutuu keksimään miinuksia kesästä. Lomareissun aikana oli aika viileää ja satoi paljon, mutta toisaalta ei tämä mitenkään jäänyt harmittamaan. Autossahan me istuttiin paljon ja Trondheimistakin ostettiin sateenvarjot! :D Kumpikaan ei ole mikään helteiden ystävä, mutta olisihan se voinut vähän lämpimämpää välillä olla tai edes vähän kuivempaa.

4. Vieläkin olisi voinut tehdä enemmän!Olisin halunnut olla kesällä esimerkiksi enemmän luonnossa, kävellä metsissä jne. Mökkeilyä oli vain vähän. Toisaalta tässä tulee nyt vastaan se, mitä kaikkea kolmessa viikossa ehtii tehdä. Pitää tyytyä viikonloppuretkiin. :)

Enempää en keksi! Tämä on myös kiertänyt jo monella, joten haastan kaikki ne lukijat, jotka tätä vielä eivät ole tehneet! Oikeastaan on aika hauskaa tässä vaiheessa muistella mennyttä kesää. :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s