Osallistuin Ravintolapäivään

Lauantaina vietettiin taas Ravintolapäivää, jos joku ei vielä tiennyt. Olin mukana järjestämässä Kivi-juhlien kahvilaa, Café Hourulaa Nurmijärven kirkonkylällä. Minut saattoi siis bongata sieltä vihreässä roolipuvussa (1800-luvun henkisesti). Ilahduin löydettyäni puvun puvustoltani, sillä se oli päälläni myös Kai Lehtisen ohjaamassa Seitsemässä veljeksessä (jossa toimin pääasiassa kuiskaajana, mutta käväisin näyttämöllä näytelmän lopussa ja muutenkin heilun Taaborinvuorella rooliasussa). Se vähän kutittaa joka puolelta eikä ole ihan 100% istuvakaan, mutta siellä kauluksessa luki edelleen minun nimeni! Tuli sellainen olo, että kyllä se on minun ja sen minä haluan päälleni.

Osallistuin kahvilan järjestämiseen myös leipomalla pullia. Leivoin niitä edellisenä yönä (koska 24 tuntia vuorokaudessa ei vain ole riittänyt viime aikoina ollenkaan), enkä ehtinyt kohottaa tarpeeksi kauaa. Kyllä ne vähän lässähtivät eivätkä olleet kovin kauniita, mutta maistuivat hyvältä! Keksin vielä lisätä niihin Kivi-sitaatteja, niin nehän sopivat tilaisuuten hienosti. Olin nimittäin isänpäivänä Villa Kivessä Pro Lastenkirjallisuus -yhdistyksen järjestämässä isänpäivätapahtumassa niinikään talkoilemassa, ja heidän kahvilassaan oli ”puhuvia pullia” (olihan kahvilakin Lastenkirjakahvila Puhuva Pulla), eli samalla tavalla lyhyitä tekstejä hammastikuilla kiinni pullissa. Hyvät ideat vaan kiertoon!

Vanhanajan pullat
(löysin ohjeen täältä, tein kaksinkertaisen annoksen) :
noin 18 kpl

Ainekset:
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Voiteluun: munaa

Ohje:
Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.) Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 18 osaan. Pyöritä niistä pikkupullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille kahdelle uunipellille. Kohota hyvin.

Voitele kohonneet pullat munalla. Ripota halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.

Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Café Hourula on mukana myös Impivaaran joulu -esityksessä Nurmijärvellä 1. ja 15.12.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s