Vuoden ensimmäinen kulttuurikohdeVuonna 2013 kävin merkintöjeni mukaan yhteensä 39 kertaa museoissa tai muissa näyttelyissä (poislukien kirkot ym.). Joissain kävin parikin kertaa, kuten Ateneumissa, useimmissa kerran. Kaukaisimmat museot sijaitsivat Roomassa. Vuoden 2014 museokäynnit alkoivat sattumalta heti vuoden toisena päivänä. Kävimme Heinolassa Lääninkivalteri Aschanin talossa, joka oli nyt jouluasussaan. Sisällä tuoksui glögi.

Ainutlaatuinen 1700-luvun kaupunkitalomiljöö sisämaassa. Jo portilta astutaan 200 vuotta ajassa taaksepäin talon pihaan ja puutarhaan. Sisällä kustavilaisen ajan huonekalut, tapetit ja käyttöesineet, ovet ja ikkunat, kertovat maaherran ajan Heinolasta ja vievät kävijän ainutlaatuiseen tunnelmaan. Talon puutarha on laadittu 1700-luvun lopun tapaan. Joka kesä siellä kasvatetaan tuon ajan hyöty- ja koristekasveja.” (lähde: Heinolan kaupunki)

Paikka oli varsin tunnelmallinen näin jouluna, täytyy varmaan vierailla siellä myös kesäaikaan, jolloin talo on kuulemma aivan toisenlainen.

Talo on avoinna yleisölle 15.5. – 15.9. sekä viikot itsenäisyyspäivän jälkeen loppiaiseen, jolloin esitellään joulunviettoa 1700-luvulla. Osoite: Kauppakatu 3, Heinola.

Vuonna 2013 luin yhteensä 13 kirjaa (hävettävän vähän), sekä lisäksi erityispedagogiikan perusopintoihini liittyvää tentti- ja esseekirjallisuutta yhteensä 19 kirjaa. Näytelmiä, konsertteja tai elokuvateatterissa nähtyjä elokuvia oli vuonna 2013 yhteensä kahdeksan. Listoja voi tarkastella täältä.

PS. Huomasittehan edellisen merkintäni!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s