Paluu yliopistolle!

Syksyllä minusta tulee töiden ohessa opiskelija ja vielä jonain päivänä varhaiskasvatuksen maisteri! Pääsin vihdoin Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen maisteriohjelmaan (hain myös viime vuonna). Olen ollut nyt melkein kaksi viikkoa reissussa – matkasta lisää tulevissa postauksissa – ja vasta tänään sain nähdä sen konkreettisen kirjekuoren, jossa oli kaikenlaisia ohjeita paikan vastaanottamiseen ja opintojen aloitukseen liittyen. Opiskeluinnostus valtasi heti, enkö nyt voikin mennä ostamaan uudet kansiot ja kynät ja…? ;)

Ensimmäisen helpotuksen ja voitonriemun tunteiden jälkeen aloin miettiä, että olenkohan nyt ajatellut ihan oikeasti opiskelevani työn ohessa onnistuneesti. Että miten ihmeessä käytännössä aikataulutan kaiken ja huolehdin samalla omasta jaksamisestani. Töissä syksyllä odottaa uudet haasteet uuden ryhmän opettajana uudessa tiimissä ja siihen päälle ajattelin sitten iltaisin vielä opiskella? No, ilmeisesti kyllä. Yhdessä kirjekuoren papereista todettiin ihan erikseenkin, että luennot ym. ovat pääsääntöisesti arkisin klo 16:15-19:45 välillä, eli iltapainotteisesti. Onnekseni työpaikaltani on suora ratikkayhteys lähelle yliopistoa (Reittioppaan mukaan koko matkaan menee noin 17 minuuttia), joten vaikka pääsisin töistä neljältä, en myöhästyisi kovin pahasti. Toivon tiimikavereiltani kärsivällisyyttä ja joustoa näiden suhteen – joudun varmasti vaihtamaan monta työvuoroa etenkin opintojen alkuvaiheessa.
Minusta on hauskaa, kun OKL:ssa ainakin varhaiskasvatuksen puolella uusista opiskelijoista huolehditaan vähän kuin koulu omista oppilaistaan. ;) Ymmärtääkseni tällaiset orientoivien viikkojen ”lukujärjestykset” ovat aika harvinaisia yliopistomaailmassa. Toki mekin ilmoittaudumme itse haluamillemme kursseille, mutta meillä on tarkempaa se missä järjestyksessä mikäkin kurssi suoritetaan ja missä vaiheessa opintoja. En kokenut tätä ongelmaksi ainakaan kandiopinnoissani, päinvastoin kaikki tuntui aika selkeältä koko ajan. Onhan se yliopisto-opinnoiksi aika koulumaista jossain mielessä, mutta kyllä meilläkin jonkinlainen akateeminen vapaus on (ainakin jos sitä haluaa käyttää). ;)

Mutta opiskeluasiaa varmasti tulee jatkossa taas lisää, samoin mainitsemastani matkasta useampiosainen matkapäiväkirja viime kesän tapaan. Onnea kaikille muillekin opiskelupaikan saaneille ja tsemppiä seuraaviin pääsykokeisiin niille, jotka eivät tällä kertaa päässeet (olen elävä esimerkki siitä, että ei ole vaarallista jos ei ekalla kerralla pääse – kokemusta on myös parista VAKAVA-kokeestakin)! <3

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Paluu yliopistolle!

 1. Suketus sanoo:

  Onnea, Susanna!

  Juuri yhden ystäväni kanssa puhuttiin, kuinka ihanaa aikaa opiskelu olikaan. On sitä ikävä!

  Itse ajattelin tulevana talvena aloittaa erityispedagogiikan aineopintojen suorittamisen Avoimessa yliopistossa. Josko sitten jossain vaiheessa pääsisi tekemään erityisopettajan erilliset opinnot…

  • Susanna sanoo:

   Kiitos! Tuo Avoin yliopisto on kyllä ihana, minusta on hienoa että käytännössä kuka tahansa voi tuosta vaan alkaa opiskella (toki ovat maksullisia, mutta muuten) ja ehkä sitä kautta sitten jatkaa yliopiston puolella. :)

 2. Kaisu V. sanoo:

  Heippa! Onnittelut opiskelupaikasta! :) Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa, samalla alalla kuin olen :) Myös minä sain ilokseni kirjeen, että minut on hyväksytty varhaiskasvatuksen maisteriohjelmaan yliopistolle! :) Törmätään siis varmasti Penkereellä elokuun lopussa! :) Terkuin: Kaisu

 3. diutu sanoo:

  Onnea opiskelupaikasta! Ihanaa, että sinulla riittää jo pian valmistumisen jälkeen intoa ja tiedonjanoa jatkaa pidemmälle. Eiköhän myös työnantajan ja kollegoiden puolelta tule joustoa työn ja opintojen yhteensovittamiseen – lisää ammattitaitoahan he saavat taloon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s