Kesäreissu 2014, osa 4: Historiallinen Halden


Matkapäiväkirja jatkuu. Oslosta palattuamme yövyimme Karlstadissa, jossa siis automme vietti edellisen yön ilman meitä. Hotelli oli nimeltään Ibis Styles Karlstad City ja arvostelin sen näin: ”Hotelli on mukava perushotelli, jossa kaikki toimii. Siisti huone, mukava henkilökunta, hyvä sijainti, hyvä hinta-laatusuhde. Suosittelen!

Karttana muuten käytimme tuota kuvassa näkyvää Navigator Europe -karttakirjaa. Se on viime kesän Ruotsin reissua varten ostettu ja osoittautunut ihan toimivaksi. Ei se perinteistä GT-karttaa voita (kun poikkeaa mielellään isoilta teiltä pikkuteille, kaipaisi joskus vähän tarkempaa karttaa), mutta emme me kyllä eksyneetkään. ;) Hotelleista onneksi saa aina kyseisten kaupunkien karttoja, niin keskustat tulevat nopeasti tutuiksi.


Keskiviikkona 16.7. tuli käväistyä esimerkiksi tässä Fröskogsin kauniissa kirkossa.Päätimme vielä palata Norjan puolelle, tällä kertaa autolla. Suuntasimme Haldeniin, jossa sijaitsee mm. paikka, jossa Ruotsin kuningas Kaarle XII kuoli sotaretkellä Fredrikshaldissa 30. marraskuuta 1718 (Wikipedia).


Kävimme ensin kaupungilla syömässä ja sen jälkeen suuntasimme Fredrikstenin linnoitukselle. Sinne ei ihan noin vain mentykään, sillä kävi ilmi, että samana iltana siellä järjestetään myös Allsång på Gränsen -musiikkitapahtuma, jonka valmistelut olivat täydessä vauhdissa. Liikenteenohjaajat rahastivat pysäköinnistä ja niin edelleen. Mutta päästiinpä lopulta katsomaan kauniita maisemia auringonpaisteessa!
Den Gamle Kommandant ja koko matkan ehdottomasti paras kahvikupillinen! Hyvin harvoin juon kahvini mustana, mutta tällä kertaa onneksi join (en muistanut maitoa ennen kuin olin kantanut tarjottimeni ulos, enkä jaksanut enää palata etsimään sitä). Älyttömän hyvää! Oli jotain ”talon kahvia”, en tiedä tarkemmin. Eikä ollut kyllä tuossa keksissäkään mitään valittamista!

Oslosta palattuamme jäi vähän harmittamaan etten ostanut/löytänyt itselleni mitään kivaa Norja-muistoa. Kun nyt sittenkin vielä palattiin Norjan puolelle, ajattelin että nyt on ihan pakko ostaa jotain – kun kerran tuli yhtäkkiä toinen mahdollisuus. Toki tuoltakin löytyi turistikauppa (ei onneksi ihan niin krääsäpaikka kuin vaikka Oslon keskustassa; tätä olisin kutsunut ennemminkin nimellä matkamuistomyymälä). Ostin itselleni Norja-mukin. Se on ihana. Halpa turistimuki, mutta ihana.

Ruotsin puolelle palattuamme koimme vielä ainakin sulkuspektaakkelin. Katsokaapa Dalslands kanal. Aika hieno! Yöksi ajoimme Vänersborgiin Best Western Arena Hotelliin, josta meillä oli varattuna huone kahdeksi yöksi. ”Mukava hotelli! Rakennus ei ollut kovin uusi, mutta tilat olivat kuitenkin siistit. Hotellihenkilökunnan palvelu oli kaikin puolin ystävällistä ja avuliasta. Käytävällä oli 24/7 ilmainen kahvi- ja teetarjoilu (automaatista). Hotellin aamiainen oli oikein hyvä ja runsas, suosittelen lämpimästi! Ruotsille epätyypillisesti hotellin edessä oli paljon ilmaisia parkkipaikkoja hotellivieraille, mistä suuri kiitos.

To be continued… :)

Katso myös matkapäiväkirjan osa 1, osa 2 ja osa 3.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kesäreissu 2014, osa 4: Historiallinen Halden

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s