Kesäreissu 2014, osa 5: Päiväretki Göteborgiin + Jönköping


Olimme siis varanneet kaksi yötä Vänersborgin hotellista. Torstaina 17.7. jätimme matkatavarat hotellille ja ajoimme vähän matkan päähän Trollhättaniin. Teimme junalla pienen päiväretken Göteborgiin. Edestakaiset junaliput ostimme edellisenä iltana aseman lipunmyyntiautomaatista (ovat tosi helppokäyttöisiä).Osallistuimme vesiteitse tapahtuvaan ruotsinkieliseen kiertoajeluun Paddanilla. Det var roligt!


”Teidän täytyy sitten erästä siltaa alitettaessamme mennä istumaan lattialle”, varoitti keulassa seisova opas. Tässä kuva todisteeksi, ei ollut vitsi! :D

Göteborg on varsin kaunis kaupunki, joskin vähän vaikeasti hahmotettava. Itse olin ainakin ihan eksyksissä koko ajan.

Mukava kesäpäivä Göteborgissa, jalat tosin olivat eri mieltä. ;) Kävimme loppuvaiheessa vielä taidemuseossa (hieno!), mikä viimeistään alkoi tuntua jaloissa…

Illalla kävimme vielä katselemassa Trollhättanilla sulkuja ja muuta jännää ja tittididii – törmäsimme suomalaiseen kissaan! Kuten kuvasta näkyy, Viiru on tottunut laivakissa. Terveisiä, jos Viiru tai omistajat joskus tänne blogiin eksyvät!

Seuraavana päivänä tutustuimme Läckön linnaan sekä omatoimisesti että oppaan johdolla. Kuvauskiellon takia kuvia ei ole (heh, yllätys), joten kannattaa käydä itse paikan päällä. :) Päivään mahtui jälleen myös kirkkoja ja raunioita ja muita mielenkiintoisia kohteita, mutta itseäni alkoi luultavasti tässä vaiheessa vaivata jo pieni matka- tai ainakin kuvausväsymys. Ehkä kun näkee niin paljon uusia kiinnostavia paikkoja, pitäisi saada välissä pieni hengähdystauko ennen kuin voi taas jatkaa. Ja kuten olen todennut, paikkojen nimet menevät päässäni ihan sekaisin. Joka tapauksessa illaksi ajoimme Jönköpingiin, yövyimme Comfort Hotel Jönköpingissä. ”Mukava hotelli, palvelualtis henkilökunta. Runsas aamiainen, siistit tilat. Ilmainen jatkuva kahvitarjoilu vastaanotossa. Hotelli hyvällä paikalla, suosittelen!


Tällainen kirjojenvaihtolaatikko keskellä kaupunkia ilahduttaa aina! <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s