Töihinpaluu


Harjoittelupäiväkodin näkemys minusta parin vuoden takaa.

Vaikka olisin niin mielelläni jatkanut vielä kesälomaa (miten voi kuuden viikon loma tuntua noin lyhyeltä!), niin töihin on ollut mukava palata. Kesäloma oli selvästi tarpeeksi pitkä siihen, että työasiat ehtivät siirtyä mielessä taka-alalle. Pari ensimmäistä viikkoa huomasin näkeväni töihin liittyviä uniakin, mutta sitten helpotti. Olin etukäteen ajatellut, että loma menee pitkälti varmaan väkisinkin siihen, että suunnittelen mielessäni tulevaa syksyä. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan vasta viimeisinä töihinpaluuta edeltävinä iltoina aloin vähän muistella, että mitäs tässä nyt tapahtuukaan. Ihan hyvän ja onnistuneen loman merkki ainakin minun kohdallani! Vähän olen kyllä yrittänyt pitkittää loman tunnetta lukemalla kaunokirjallisuutta töiden jälkeen puistossa auringonpaisteessa ja kävelemällä kaupungilla ihan muuten vaan. Vaan nyt on akut ladattu ja katseet vahvasti tässä syksyssä!

Pysyn siis samassa päiväkodissa, nyt alkaa kolmas vuosi lastentarhanopettajana. Siirryin kuitenkin alle 3-vuotiaiden ryhmästä 3-5-vuotiaiden ryhmään ja tiimikin muuttui osittain. Uusien struktuurien luomista ja erilaisten ideoiden käytäntöön saamista siis tämä syksy. Kyseenalaistan mielelläni vallitsevia toimintatapoja (jos en suoraan niin ainakin ehdottamalla toisenlaisia ratkaisuja) ja etsin mielessäni perusteluja toiminnalleni/toiminnallemme. Haasteena onkin saada ilmaistua nämä ajatukset tiimiläisille tarpeeksi selkeästi. ;)

Olen ollut töissä nyt viikon verran ja ainakin leikkiympäristö alkaa pikkuhiljaa muodostua. Nyt odotellaan, että loputkin lapset palaavat lomiltaan niin nähdään, millaisia leikkijöitä ryhmässä tänä vuonna on ja jatketaan ympäristön muokkaamista sitten sen mukaan. Nyt jo tämän viikon aikana on tullut sellainen olo, että tuo on minun ryhmäni. Olen jo opiskeluaikanani ajatellut, että tämänikäisten ryhmä olisi minun juttuni, ja nyt ainakin näyttää vahvasti siltä. Ideoita on enemmän kuin ehtii toteuttaa ja pitäisi malttaa jättää jotain vähän myöhemmäksikin! :D

Uudenlaisia, kiehtovia, innostavia haasteita tiedossa! Siihen päälle kuun vaihteessa alkavat opinnot, niin ei ainakaan tekeminen lopu! ;) Odotan innolla!

Eikä kesäkään oikeastaan vielä tähän lopu – Kivi-juhlilla kesä nimittäin vasta alkaa. Olen jälleen mukana järjestämässä kesäteatteria Nurmijärvellä, ja ensi-ilta on huomenna tiistaina. Esityksiä on 24.8. asti ja lippuja saa vielä käteisellä portilta ennen esityksiä, toivottavasti nähdään siellä! Tunnistattekohan tuosta kuvasta…? ;)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s