Kesäteatteriin ehtii vielä!

Kesä alkaa pikkuhiljaa kääntyä syksyyn – vaan vielä ehtii kesäteatteriin! Nurmijärven Kivi-juhlilla on esityskausi parhaillaan käynnissä ja esityksiä on 24.8. asti.

Vietetään Aleksis Kiven 180-vuotisjuhlavuotta ja Kivi-juhlien ohjelmistossa on Veijo Meren tekstiin pohjautuva näytelmä Aleksis Kivi. Näytelmä kertoo Kiven tarinaa useammasta näkökulmasta: mukaan mahtuu vauhtia, intoa ja kiihkoa, mutta myös surua, murhetta ja epäoikeudenmukaisuutta. Näytelmä esittää Meren version Aleksis Kiven ja Charlotta Lönnqvistin suhteesta (tästä ei ole todisteita) sekä kuvaa Kiven kasvua kirjailijana. Esiin nousee paitsi Kiven historia, myös Suomen historia ja suomalainen kirjallisuushistoria. Esityksessä saa itkeä ja nauraa! Ehdottomasti tämän kesän must-kohde!

Esitykset järjestetään Taaborinvuorella Nurmijärven Palojoella – paikassa, jossa Kivi itse lapsena leikki. Itseasiassa Aleksis Kivi on itse nimennyt mäen Taaborinvuoreksi. Mäen alla sijaitsee Kiven syntymäkoti, joka toimii nykyään museona ja jossa kannattaa samalla vierailla!

Kivi-juhlat puolestaan on toiminut Taaborilla vuodesta 1953 asti, ja on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti harrastaja- ja talkoovoimin toiminut harrastajateatteri. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä Aleksis Kiven elämää, tuotantoa ja aikakautta tunnetuksi taiteen keinoin.

Tulkaa tekin!

Jäljellä olevat esitykset:
su 17.08. klo 15
ti 19.08. klo 18
ke 20.08. klo 18
to 21.08. klo 18
la 23.08. klo 15
su 24.08. klo 15

Lippujen hinnat:
peruslippu 27 €
eläkeläiset 25 €
lapset (7-17v.) ja opiskelijat 17 €
alle 7v. lapset ilmaiseksi

Lippuja voi ostaa käteisellä portilta ennen esitysten alkua! Esitysten aikana on myös myynnissä Kivi-juhlien tuotteita (kirjoja, t-paitoja jne.) sekä tietysti paikalla on myös kahvio. Kahvilassa on myös A-oikeudet. Kannattaa varata käteistä mukaan, sillä kaikissa myyntipisteissä ei ole korttimaksulaitetta.

Kivi-juhlien nettisivut
Kivi-juhlien Facebook-sivut

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s