Kalenteri täyttyy


Maisteriopintoja on takana nyt yksi viikko ja kurssi-ilmoittautumiset on tehty. Kalenteri alkaa olla ääriään myöten täynnä – ai mikä vapaa-aika? ;)

Vähän hirvittää, että miten muka ehdin tehdä kaiken sen mitä pitäisi, mutta kai se jotenkin onnistuu. Olen vaihdellut työvuoroja ehtiäkseni luennoille ja ryhmätunneille, ja ilmoittanut tekeväni vaikka kaikki perjantai-iltavuorot (perjantaisin ei ole luentoja) vastapalveluksena… Onneksi työpaikkani sijaitsee melko lyhyen matkan päässä yliopistolta, joten käytännössä on mahdollista olla töissä neljään asti ja melkein ehtiä 16:15 alkavalle luennolle. En siis aina tarvitse aamuvuoroa (joskin vähemmän stressaa kun ei tarvitse juosta koko ajan pää kolmantena jalkana jonnekin).

Ensimmäisellä luennolla käsiteltiin sitä, että tänään päättyy ilmoittautuminen graduseminaareihin. Ja että olisi ihan suotavaa sinne ilmoittautua. En minä ollut koko gradua ehtinyt miettiä vielä ollenkaan ja yhtäkkiä piti olla jo joku ajatus siitä, mistä aiheesta sen tekee (jotta päätyisi oikealle graduohjaajalle)! No, tänään ilmoittauduin joka tapauksessa ja oikeastaan oli jo pari aihevaihtoehtoakin. Gradun tekeminen kiinnostaa kyllä, mutta milloinkohan sen käytännössä teen? Täytyy käyttää varmaankin jotain vuosilomapäiviä ja VES-päiviä opiskeluihin (ainakin jos gradua varten täytyy jotain haastatteluja tai vastaavia käydä tekemässä sitten joskus). Toisaalta ongelma vain on se, etten haluaisi olla yhtään ylimääräistä päivää pois töistä! Olen ehkä vähän ylitunnollinenkin, mutta haluaisin olla tuolla ihan jokainen päivä kun ollaan auki, olla osana lasten jokapäiväistä arkea. Mutta minkäs teet. Olen myös miettinyt, että ensi toimintakaudelle tarvitsisin kyllä opintovapaata etenkin harjoitteluiden ym. ajalle sekä mahdollisesti sivuaineen suorittamisen ajaksi, koska ne eivät automaattisesti ajoitu klo 16 jälkeen kuten ”omat kurssimme”.

Olin kuitenkin iloinen siitä, että ns. tuutor-opettajamme totesi heti alkuun, että tehkää kaikki oman jaksamisenne rajoissa. Että vaikka meitä painostetaan suorittamaan tutkinto tietyssä ajassa (periaatteessa kahdessa vuodessa), on tärkeintä huolehtia omasta jaksamisesta. Pitää voida viettää aikaa läheisten kanssa ja viettää rentouttavaa vapaa-aikaa, koska ne on ne asiat mitä te kuitenkin sitten joskus keinutuolissa muistelette. <3

Meillä myös tuntuu olevan hauska, samanhenkinen porukka opiskelijoita! Toivottavasti jossain vaiheessa ehdittäisiin järjestämään jotain yhteistä illanviettoa tai vastaavaa (nii-in, milloin muka?) että voisi tutustua ihmisiin vähän paremminkin. On meillä tulossa kalenterin mukaan kaikenlaisia ryhmätenttejä ja muita, että ei tämä onneksi mitään yksin puurtamista ole. Osan opiskelijakollegoista muistan jo kandivaiheesta, mutta suurin osa on minulle tuntemattomia. Oli kuitenkin hauska huomata jo näin alkuun, että meillä on samansuuntaisia ajatuksia varhaiskasvatuksen tämän päivän tilasta ja niin edelleen. Uskon saavani vertaistukea paitsi opiskeluun niin myös työntekoon, mikä on ihanaa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Kalenteri täyttyy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s