Nyt taitaa olla syksy parhaimmillaan ainakin täällä etelässä! Puut ovat ihanan värikkäitä ja sää on enemmän tai vähemmän syksyinen. Kaipailen vielä vähän sellaisia ihanan kirpeitä, kylmiä syysaamuja, mutta ehkä niitä saadaan vielä jossain vaiheessa. Suosikkivuodenaikani kunniaksi tein tänään elämäni ensimmäistä kertaa vispipuuroa! Ohjeen otin mannapuuropaketin kyljestä, puolukkamehua sain sulattamalla pakastimesta puolukoita. Puurosta tuli ihanaa! Olen oikeasti yllättynyt, että se onnistui noin hyvin, ruoanlaittotaitoni on suoraan yhteydessä siihen, miten harvoin laitan ruokaa… Puuron koostumus on täydellinen ja se tuntuu näin kurkkukivusta ja muista flunssan oireista kärsivänä oikein mukavalta. :)
VISPIPUURO
7 dl vettä
3 dl vahvaa sokeroitua puolukka- tai herukkamehua
½ dl sokeria
1 1/4 dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
Kiehauta vesi ja mehu teräskattilassa, mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista hyvä maku. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan mehuun ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Anna puuron jäähtyä (itse kaadoin toiseen kattilaan ja hetken kuluttua laitoin kattilan kylmään vesihauteeseen, jossa vatkasin puuron). Vatkaa jäähtynyt puuro voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella (vatkasin itse käsin, ei tullut yhtä kuohkeaa, mutta ei haittaa). Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.
Ohjeessa luki, että tämä olisi ollut 3-4 hengelle mutta ainakin minun tekemäni tästä tuli kaksi tuollaista Muumi-kulhon kokoista annosta (minulle siis oikein sopivasti täksi illaksi ja huomisaamuksi, kun olen viikonlopun yksikseni kotona).
Kuvat otin auton ikkunasta joskus viikko sitten. Ei voi muuta sanoa kuin syksy <3