Joulukalenteri: 2.12. Jouluinspiraatiota

2.12.

2000-luvun alussa minulla oli tapana joka joulu ostaa itselleni jokin joululehti. Säästin sen aina ja selailin lehtiä myös seuraavana vuonna. Niitä ehti kertyä jo melko monta, kunnes lehtiperinne kuihtui. Lehdet alkoivat mielestäni toistaa itseään enkä jaksanut joka joulu innostua samanlaisista ”näin teet punaisen joulun” ja ”vietä ihana joulu maalla” -tyyppisistä jutuista. Sinänsä mukavia kuvia ja joitain mielenkiintoisia artikkeleitakin erilaisista joulunviettotavoista ja joulumuistoista, mutta en henkilökohtaisesti oikein saanut enää mitään ideoita itse toteutettavaksi. Toki asuin silloin vielä lapsuudenkodissani, ja valtakuntaani oli vain oma huoneeni. (Muistan kinastelleeni pikkusiskoni kanssa eräänä jouluna siitä, tulisiko joulukuusesta koristeiden avulla punainen vai hopeinen, sen perinteisen sillisalaatin sijaan. En muista mihin päädyimme, luultavasti johonkin kompromissiin…)

Mitä olen ruokakauppojen lehtihyllyjä katsellut, niin joululehtiä on nykyään moninkertainen määrä aiempaan verrattuna. Oikeasti, onko edes olemassa sellaista naistenlehteä, josta ei ilmestyisi marras-joulukuussa jotain erillistä joulunumeroa? Välillä mietin, että ovatko ihan kaikki näistä lehdistä tarpeellisia… Löytävätkö ne lukijansa? Meinasin itse yhtenä päivänä ostaa huvikseni jonkun joululehden, mutta en millään osannut päättää minkä! Ne muistuttivat kaikki toisiaan (osa oli enemmän askartelupainotteisia) enkä kansien perustella tiennyt mitä erityistä juuri kyseisellä lehdellä olisi ollut tarjota. Niinpä en ostanut mitään. Odottelen tällä hetkellä The Simple Thingsin joulukuun numeroa, se ilahdutti viime jouluna.

Lehtien sijaan jouluideoita ja -inspiraatiota löytyy valtavasti esimerkiksi Pinterestistä! Haluamansa löytää helposti ja kaikkien niiden kuvien maailmaan uppoutuisi vaikka kuinka pitkäksi aikaa… Myös minulla on Pinterest-tili ja erikseen Joulu-aiheinen taulukin. Jouluaiheisia ideoita löytää erilaisia hakusanoja kokeilemalla ja yhdistelemällä: joulu, christmas, jul, noel / ideas, diy, inspiration, crafts, decoration… Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Löytääkö teidät Pinterestistä? :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s