Joulukalenteri: 3.12. Impivaaran joulu

3.12.

Olen aiemmin useasti maininnutkin, että olen mukana Nurmijärven Kivi-juhlilla. Yhdistys toteuttaa pääasiassa kesäisin Aleksis Kiveen liittyvän kesäteatteriesityksen (ja on tehnyt näin aina vuodesta 1953 saakka), mutta nyttemmin olemme laajentaneet toimintaa myös kesäkauden ulkopuolelle. Viime jouluna järjestettiin ensimmäisen kerran Impivaaran joulu -esitys ja se on ohjelmistossa tänäkin vuonna. Esityksiä on kaksi, ensimmäinen oli viime sunnuntaina ensimmäisenä adventtina Klaukkalassa. Toiseen ehditte tekin jos lähistöllä liikutte, sillä se on 14.12. Nurmijärven yhteiskoululla!

Impivaara nimenä viittaa tietysti Seitsemään veljekseen, mutta esityksessä löytyy viitteitä niin veljeksistä kuin Nummisuutareistakin ynnä muistakin Kiven teksteistä. Merkittävässä roolissa ovat teatteritaiteen perusopetuksen ryhmän, Pikku Kiven, lapset ja nuoret. Heidän lahjakkuutensa ja intonsa jaksaa kyllä aina yllättää! Esitys itsessään kestää noin tunnin (ei väliaikaa). Ennen esitystä paikalle ilmestyy eräästä Ravintolapäivästä käynnistynyt Hourun runoilijan kahvila eli tuttavallisemmin Cafe Hourula! Myynnissä on edullisesti siis kaikenlaista kahvista ja pullasta lähtien, glögiä tietenkään unohtamatta. Paikan päältä on mahdollista ostaa myös Kivi-juhlien omia tuotteita (kirjoja, kortteja, t-paitoja…) sekä erityisesti joulua varten paikalle tuotuja kynttiläpaketteja. Niihin ihastuin itse heti ja pari pakettia olikin pakko ostaa heti aluksi, että sain varmasti omani. :) Paketissa oli siis kaksi kaunista kynttilää (kuulemma erittäin hyvin palavia, en ole vielä testannut) ja jokin Aleksis Kiven sitaatti. Ympärille vielä kaunis rusetti (perinteinen juuttinaru sopisi kyllä täydellisesti) <3 Koko paketti maksoi vain 2e. Tässä olisi kyllä loistava joulutuliainen tai muistaminen esimerkiksi opettajille tai muille vastaaville, joita on monesti tapana jollain pienellä jutulla muistaa.

Ylläolevan kuvan vasemmassa reunassa olevat piparit saattavat muuten olla tutun näköisiä eilisestä kalenteriluukusta! ;)

Impivaaran joulu Nurmijärven yhteiskoululla (Pratikankuja 8) 14.12.2014 klo 18. Liput käteisellä paikan päältä, aikuiset 10€ ja lapset 5€.

(Ja laittakaahan kalenterihinne jo nyt ylös ensi kesän esitysten päivämäärät! Kivi-juhlat esittää kesällä 2015 Atro Kahiluodon ohjaaman näytelmän Nummisuutarit. Lisätietoa nettisivuiltamme.)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s