Joulukalenteri: 7.12. Joulukorteista

7.12.

Tunnustan heti alkuun etten ole mikään erityisen innokas joulukorttien lähettäjä. Niitä on kyllä erittäin mukava saada ja muutenkin olisi hauskaa jos ihmiset ylipäänsä lähettelisivät nykyään enemmän kirjeitä ja kortteja. Joulukortit ovat kuitenkin usein sellaisia tavan vuoksi lähetettäviä, ja lähes poikkeuksetta niissä lukeekin vain (valmiiksi painettuna) ”Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta”. Ei muuta.

Joinain jouluina olen innostunut itse askartelemaan joulukortit. Silloin niihin saa enemmän ”sitä jotain” mukaan ja itse tehtyjä kortteja on kiva vastaanottaakin kun tietää varmasti, että lähettäjä on ajatellut muutakin kuin vain napannut telineestä lähimmät kortit ”koska on pakko”. Toki valmiskorttienkin valikoimiseen voi käyttää aikaa ja itsekin valmiita kortteja ostaessani mietin tarkkaan, että kenelle haluaisin lähettää ja millaisen kortin. Nykyään lähetän joulukortin vain lähimmille sukulaisille, eli käytännössä perheenjäsenille, isovanhemmille, poikaystävän äidille sekä kummitytön perheelle. Yhteensä niitä lähtee siis yleensä kuusi.

Tänä jouluna en ole ehtinyt enkä suoraan sanottuna jaksanutkaan alkaa askarrella joulukortteja itse (vaikka Pinterestistä olen bongannut jo vaikka kuinka ihania ja toteuttamiskelpoisia ideoita!). Sen sijaan tänä jouluna ostinkin ”hyväntekeväisyyskortteja”, eli sellaisia, joiden tuotosta osa menee jollekin järjestölle ja joissa on postimaksu valmiiksi maksettu. Minun valitsemani kohteet olivat Mannerheimin Lastensuojeluliitto sekä Suomen Sydänliitto. Vaihtoehtoja olisi ollut useampiakin.

Mielestäni tämä on kiva idea, mistä toivottavasti välittyy vastaanottajallekin hyvä mieli! Vielä jos jonkun runon vaikka löytäisi korttiin liitettäväksi… :)

Millaisia joulukortteja te lähetätte, vai lähetättekö?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s