Joulukalenteri: 12.12. Tuomaan markkinoilla

12.12.

Pääsin vihdoin eilen käymään Helsingin Senaatintorin uudistuneilla Tuomaan markkinoilla. Kävin päiväsaikaan (lähdin töistä aikaisemmin palatakseni illalla takaisin joulujuhliin), ehkä tunnelmallisempaa voisi olla pimeällä – ja tietysti jos olisi lunta. Tänään ei sentään satanut mitään!

Tuomaan markkinat siirtyivät jokunen vuosi sitten Espalta Senaatintorille. Aluksi tämä ärsytti, koska se tietynlainen tunnelma puuttui (Esplanadilla se tuli ehkä siitä ahtaudesta). Markkinat olivat viimeksi aika kolkot. Nyt Torikorttelit on ottanut asian hoitaakseen ja hienosti ovat onnistuneetkin! Rakastan noita matalia valoketjuja ja pidän siitä, että markkinat ovat jotenkin helpommin kierrettävät. Jossain lehtijutussa (Hesari?) mainittiin, että musiikki ja paahdettujen manteleiden tuoksu puuttuu, se on kyllä totta. On tässä ymmärtääkseni vielä matkaa sellaisille perinteisille keskieurooppalaisille joulumarkkinoille (en ole koskaan käynyt mutta mielikuva on), toisaalta tarvitseeko sellaiseen erityisesti tähdätäkään. Voisihan täällä olla ”perinteiset pohjoismaiset joulumarkkinat”! En tosin tiedä saavutetaanko se omaleimaisuus Iittalan kojuilla ja pelkällä myyntikojuilla… Jonkinlaista elävää elämää tuohon yhä kaipaisi: musiikkia, non-stop-esityksiä, tuoksuja, makuja, ääniä… ei välttämättä pelkkiä standardimökkejä. Voihan tämä olla tällainen jo nytkin ilta-aikaan, saatoin osua paikalle vain turhan aikaisin. Vaikka siihen nähden ihmisiä oli yllättävänkin paljon liikkeellä!
Tämä karuselli tuo juuri sitä elävää elämää torille! Pitää kyllä käydä vielä ilta-aikaan aistimassa tunnelmaa! Tulisipa edes vähän lunta tai pakkasta, sekin tekisi jo paljon.

Tuomaan Markkinat on auki 8.-21.12. klo 10-19 joka päivä. Torin sulkeuduttua voi glögihetkeä jatkaa Torikortteleiden Joulupihalla, joka sijaitsee kaupungintalokorttelin sisäpihalla. Pääsisäänkäynti pihalle on Katariinankadulla. Joulupihalla lämpiää myös Joulusauna.” (Tuomaan Markkinat)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s