Joulukalenteri: 16.12. Joulun hyvä teko

16.12.

Mediassa on paljon näkynyt joulukuun aikana erilaisia hyväntekeväisyystempauksia, kaikenlaisia jouluapuryhmiä on esimerkiksi Facebookiin perustettu harva se päivä. Minulle jo perinteeksi muodostunut tapa auttaa jouluna on Joulupuu-keräys.

Kuva: Keskuspuisto.org

 

Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomea paikallisten Nuorkauppakamarien toimesta. Keskuspuiston Nuorkauppakamari auttaa paikalliskamareita keräyksen organisoinnissa. ” (Lähde)

Osallistuin itse Helsingin keräykseen, siitä kerrotaan em. sivuilla näin: ”Keskuspuiston nuorkauppakamari on toteuttanut keräyksen aina yhteistyössä Helsingin sosiaaliviraston kanssa. Helsingin sosiaalivirasto varmistaa lahjojen jakelun niin kodin ulkopuolelle sijoitetuille lapsille ja nuorille kuin avohuollon piirissä oleville lapsiperheillekin. Keräys toteutetaan Forumin kauppakeskuksen lisäksi lukuisten yritysten keräyspisteissä sekä yritysten joululahjalahjoituksina. Lahjat menevät suoraan niitä tarvitseville sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Vastaanottajat ovat lastenkodeissa tai sijaisperheissä asuvia tai vähävaraisten perheiden lapsia. Lahjasi tuo joulumielen tuhansille helsinkiläislapsille.

Käytännössä siis ostat lahjan ja paketoit sen, ja lisäät päälle keräyspisteeltä saatavan pakettikortin (korteissa lukee valmiina lapsen ikä ja sukupuoli) ja kirjoitat siihen mahdollisimman tarkasti lahjan sisällön. Itse en tosin ehtinyt paketoida niitä kahta tänään ostamaani lahjaa, mutta hoitivat sen onneksi siinä keräyspisteellä. Kyseinen keräyspiste löytyy siis kauppakeskus Forumin 1. kerroksesta info-pisteen vierestä. (Vuonna 2014 keräysaika on 11.-18.12. Keräyspisteellä päivystetään ma-pe klo 17-20, la 10-18 ja su 12-18. Päivystysajan ulkopuolella paketteja voi toimittaa Forumin infopisteeseen, lukuunottamatta lounasaikaa klo 12.00-13.30.)

Täältä löytyy kaikki Suomessa Joulupuu-keräyksen järjestävät tahot.

Kiinnostus ja innostus juuri tähän keräykseen lähtee ehkä jotenkin työni kautta, sillä voin vaan kuvitella niiden lasten surua, jotka eivät syystä tai toisesta muuten saisi jouluna yhtään lahjaa… Joulupukki ja lahjat ovat kuitenkin ykköspuheenaihe lasten keskuudessa päiväkodeissa sekä ennen että jälkeen joulun. Sivustolla todetaan myös, että viime vuosina on Helsingissä ollut pulaa erityisesti 11-17-vuotiaiden lasten lahjoista, koska heitä on eniten lastensuojelun piirissä. Itse ostin paketit päiväkoti-ikäisille lapsille, sillä heille minun on paljon helpompi keksiä sopivia lahjoja (oli muuten lelukaupassa yllättävän vaikeaa etsiä sellaisia leluja, joita ei olisi selkeästi suunnattu jommalle kummalle sukupuolelle!), mutta toivotaan että noille vanhemmillekin lapsille riittää paketteja – heidän keskuudessaan joululahjat vasta ovatkin tärkeitä! Edes se yksi lahja.

Tässä vielä Joulupuun lahjavinkkejä eri-ikäisille lapsille ja nuorille!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s