Vettä!

Kuten aiemmin totesin, en tehnyt mitään erityisiä uudenvuodenlupauksia. Kuitenkin on eräs asia, johon yritän nyt kovasti parhaillaan kiinnittää huomiota, nimittäin vedenjuontiin. Juon normaalisti tosi vähän, yleensä ruuan jälkeen huomaan, että lautasen vieressä oleva vesilasi on yhä täynnä – saati että muutenkaan joisin. Töissä on vesipullo kyllä olemassa, mutta aina se jää juomatta, jos ylipäänsä muistan edes täyttää sen.

Kävin viime viikolla työpaikan puolesta eräällä hyvinvointiaiheisella luennolla, jossa todettiin, että vettä pitäisi juoda puolitoista litraa päivässä. Hyvä jos kahta desiä tulee täyteen! Toki juon kahvia ja teetä, mutta mitä enemmän esimerkiksi kahvia juo, sitä enemmän pitäisi vastapainoksi juoda myös vettä (sen puolentoista litran päälle)…

Niinpä ostin itselleni ihan oikean vesipullon. Aion kantaa sitä laukussani päivittäin ja juoda sen päivän aikana tyhjäksi. Toinen pullo on erikseen töissä ryhmätilassani (ettei tarvitse talon sisällä raahata pulloa joka paikkaan), ja sekin pitää tyhjentyä päivän aikana. Lisäksi sitten aamulla lasillinen (tästä on jo melkein tullutkin tapa), ruuan yhteydessä sekä aina kahvin jälkeen. Tuosta tulisi jo nykyiseen verrattuna ihan terveellinen määrä. Kuten kuvastakin näkyy, olen koittanut saada vedenjuontiin kirjaimellisesti lisää makua lisäämällä veteen mm. kurkkuja, vaikka ei veden maussa sinänsä mitään vikaa ole – tärkeintä on, että vesi on mahdollisimman kylmää.

Uskoisin, että tämä auttaisi satunnaisiin päänsärkyihin, kuivuviin silmiin ja väsyneeseen oloon, toivottavasti myös esimerkiksi ihon kuntoon.

Kuinka paljon te juotte vettä päivässä ja miten se käytännössä tapahtuu? Kulkeeko vesipullo aina mukana vai muistatteko juoda muutenkin? :)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s