Vapaapäivä hyödynnetty!

Siinä missä eräs 3-vuotias innostui oma-aloitteisesti luokittelemaan Afrikan eläimiä lajin perusteella ja upputui tekemiseensä pitkäksi aikaa (lapset oikeasti hämmästyttävät joskus – miten helposti tästä saa selkeän esimerkin matemaattisten käsitteiden alkeiden hahmottamisesta!), minä olen tänään pitkästä aikaa upputunut graduni pariin. Loistava aasinsilta…

Mutta kyllä – perjantaina! Sain yllättäen vapaapäivän, kun lapsia on koulujen hiihtoloman vuoksi niin paljon lomalla että aikuisia on liikaa (…). Otin tarjouksen tällä kertaa kuitenkin ilolla vastaan, sillä olen ollut kipeästi opiskelupäivän tarpeessa. On minulla toki viikonloput, mutta joskus täytyy ihmisen levätäkin. Nyt saatoin hyvillä mielin käyttää koko päivän lukemiseen, kirjoittamiseen ja ajattelemiseen, kun tiedän että edessä on silti kahden päivän vapaa. Toisaalta nyt tuntuu siltä, että olen päässyt vihdoin kunnolla askeleen eteenpäin, että malttaako tässä nyt sen enempää levätäkään! :)

Varmistin ensin aamulla, että päivä ei kulu vain nukkuessa. Kävin poikaystäväni kanssa ensimmäistä kertaa (jos hotelliaamiaisia ei lasketa) ulkona aamiaisella, paikaksi valikoitui sopivan matkan päässä oleva Cafe Red. Kuuden euron aamupalaan kuului täytetty ruisleipä (olisi saanut valita myös vaalean leivän), appelsiini- tai omenamehu, hedelmä tai kananmuna (otin banaanin) sekä kahvi tai tee. Ei kovin kummoinen, mutta olipa syy herätä ajoissa! Seuraavaksi haluaisin kokeilla enemmän hotelliaamiaisen tyyppistä aamupalaa, eli valita itse leivän ja täytteet ja puuron ja niin edelleen. Mutta heräsin ja palasin vatsa täynnä kotiin.

Aloitin siitä, mihin viimeksi olin jäänyt. Sain graduohjaajaltani luvan hakea jo kaupungilta tutkimuslupaa ja täytin hakemuksen loppuun. Koska aiheeni on viime aikoina hieman muuttunut ja tarkentunut, olen käytännössä koko päivän työstänyt tutkimussuunnitelmaani uudelleen (se pitää laittaa tutkimuslupahakemuksen liitteeksi). Olen lukenut aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, kirjoittanut sitaatteja itselleni muistiin ja laatinut mind mapia. On varmaankin oikean aiheenvalinnan merkki, jos kiinnostuu aiheestaan sitä enemmän mitä enemmän siitä saa tietää? ;)

Nyt pitäisi vaan saada säilytettyä tämä jonkinasteinen flow ja innostus. Kieltämättä kokopäivätyö tässä rinnalla asettaa omat haasteensa, paitsi aikataulullisesti niin myös siten, että juuri kun on saanut ajatukset järjestykseen, niin työasioiden miettiminen sekoittaa ne uudelleen. Kun joutuu tekemään tällaista pienissä pätkissä, pitää tavallaan joka kerta aloittaa uudelleen ja kerrata aiemmin tehtyä ja ”päästä kärryille uudelleen”. Joku kuukauden graduloma olisi kyllä huippua, mutta en halua (enkä voi) nyt olla niin pitkään pois ryhmästäni. Kevät on suunniteltu ja hommat kesken. Etenkin, kun siirryn kesän jälkeen opintovapaalle muutenkin. Toisaalta gradulla ei onneksi ole sinänsä kiire. Haluankin rauhassa miettiä ja pohtia ja oikeasti ymmärtää sitä mitä teen ja tutkin.

Olisipa vuorokaudessa enemmän tunteja! (No joo, jos olisi, käyttäisin ne varmasti nukkumiseen.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s