Kohti kesäteatteria!

Mistä tietää että on kesä? Siitä, että Kivi-juhlien esityskausi käynnistyy! Atro Kahiluodon ohjaamien Nummisuutareiden ensi-ilta on jo perjantaina 26.6. klo 18 Nurmijärvellä Taaborinvuorella. Tämä on pakko nähdä!

Olen ollut mukana Kivi-juhlilla jollain tavalla vuodesta 2006 asti – välillä joukkokohtauksissa näyttämöllä, välillä kuiskaajana, välillä talkooapuna missä vain tarvitaan ja välillä (nytkin) johtokunnan jäsenenä. Välimatkasta ja työ- ja opiskelukiireistä johtuen on viime vuosina panokseni ollut lähinnä johtokunnassa vaikuttamista ja kaikkea sellaista, mitä voi tehdä etänä (sosiaalisen median päivittämistä ym.) ja esitysten aikaan sitten paikan päällä. Toki olen käynyt johtokunnan kokouksissa ja erilaisissa muissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa Kivi-juhlien edustajana, mutta tiukkaan harjoituskauteen en olisi millään ehtinyt, pystynyt enkä jaksanutkaan. Tilanne oli toinen asuessani vielä Nurmijärvellä. Onneksi tätä voi harrastaa niiiiin monella tavalla!

Olen kirjoittanut Kivi-juhlista usein aiemminkin eri merkintöjen yhteydessä, parhaiten ne löytyvät klikkaamalla Näyttämöllä-kategoriaa.

Kirjoitin vuosi sitten viime kesän Aleksis Kivi -näytelmästä näin (en muista julkaisseeni tekstiä blogissani), ja teksti on yhä paikkansapitävä:

”Olen rakastunut. Minulla on yksi kesänviettotapa ylitse muiden ja kovaa vauhtia se vie aikaani ihan ympärivuotisestikin. Kyse on kesäteatterista, joka on paljon enemmän kuin ”vain kesäteatteria”. Olen mukana Nurmijärven Kivi-juhlilla nyt yhdeksättä [eli kesä 2015 on jo kymmenes] kesää. Toisinaan olen ollut näyttämöllä, toisinaan sen takana.

Kivi-juhlat tekee Aleksis Kiven elämää, tuotantoa ja aikakautta tunnetuksi taiteen keinoin ja vuodesta 1953 Taaborinvuoren museoalueella järjestetyt Kivi-juhlat toteutetaan aina talkoo- ja vapaaehtoisvoimin. Esityksen toteuttamiseen osallistuu joka kesä useita kymmeniä ihmisiä ja yhteishenki on aivan uskomatonta vuodesta toiseen! ”Kun on kerran Taaborille tullut, ei sieltä pääse pois”, on useammankin ihmisen suusta kuultu lausahdus, jonka voin täysin allekirjoittaa. Onneksi sieltä ei tarvitsekaan päästä pois, vaan kaikki toivotetaan aina lämpimästi tervetulleiksi, niin uudet kuin vanhatkin kivijuhlalaiset.

Kivi-juhlien ja Taaborinvuoren ilmapiiriä ei voi sanoin kuvailla – se pitää itse kokea! Niinpä vilpittömästi toivoisin, että juuri Sinä saisit mahdollisuuden tulla katsomaan ja kokemaan tämän kesän näytelmän. Ymmärtäisit varmasti, mistä puhun. Voin vakuuttaa, että sen jälkeen meitä rakastuneita on useampia.”

Tämän kesän Nummisuutareita en ole vielä itsekään päässyt näkemään (mutta perjantaina!), mutta pakko vielä jakaa kanssanne erään mukanaolijan lausahdus:

Tämän produktion myötä vasta ihan kunnolla tajusin, että Nummisuutarithan on ihan oikeasti komediaa!

Varautukaa siis nauramaan ja riemuitsemaan – Taaborilla tavataan!

ESITYKSET KESÄLLÄ 2015

kesä-heinäkuu
pe 26.6. klo 18 ensi-ilta
la 27.6. klo 15
su 28.6. klo 15
ke 1.7. klo 18
to 2.7. klo 18
pe 3.7. klo 18
la 4.7. klo 15

elokuu
to 13.8. klo 18 Loppuunmyyty!
la 15.8. klo 16
su 16.8. klo 15
ti 18.8. klo 18
ke 19.8. klo 18
Esitykset Nurmijärvellä Palojoen kylässä Taaborinvuorella osoitteessa Koulunkulmantie 34. Katsomo on katettu, joten sade ei haittaa!
Lippuja saa NetTicketistä sekä käteisellä portilta ennen esityksiä.
Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kohti kesäteatteria!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s