Täällä ollaan!

blogi1
Hei taas! Takana on ehkä blogihistoriani pisin (tahaton) kirjoitustauko, mutta hengissä ollaan. Kirjoitettavaa ei ole ollut, tai vaikka olisikin, olen kanavoinut kirjoittamiseni opiskeluhommiin ja graduun. Ja uskokaa tai älkää – gradu on valmis! Palautin sen viime viikolla, enkä malttaisi odottaa sen hyväksymistä. (edit. 12.7. / löytyy täältä!) Avaan graduprosessiani enemmän hieman myöhemmin, nyt täytyy hetki sulatella tätä. Teen parhaillaan samasta aiheesta laajahkoa esseetä toiselle kurssille, joten aihe pyörii mielessä samalla tavalla kuin aiemminkin, ja sama kirjapino on tuossa lattialla edelleenkin.

Opinnot etenevät mukavasti, taito- ja taidekasvatuksen sivuaine on yhtä tapaamista vaille valmis. Menossa on vielä tutkimusmenetelmäkurssi (ns. menetelmätarjottimelta piti valita kaksi, ja aikataulusyistä käyn niistä toisen vasta nyt – vähän hölmöä näin gradun valmistuttua, mutta aihe on kyllä kiinnostava), Oppimisen tutkimus. Kerroin varmaan aiemmin olevani siis opintovapaalla toukokuun loppuun asti. Nyt olen sopinut jatkavani opintovapaata vielä ensi vuoden kevääseen asti, sillä haluan suorittaa vielä toisenkin sivuaineen nyt kun se vielä olisi mahdollista (kun opinto-oikeutta on jäljellä, kun asun Helsingissä, kun opintovapaaseen on mahdollisuus, kun jotain kursseja vielä ylipäänsä on varaa järjestää…), minkä lisäksi opetusharjoittelu jää vielä ensi syksyyn. Suunnittelua hankaloittaa tosin se, ettei vielä kukaan tunnu tietävän, että mitä sivuaineita ensi lukuvuonna järjestetään. Ainoa saamani vastaus on ollut, että ensin järjestetään pakolliset kurssit, sitten sivuaineiden perusopinnot ja vasta sitten sivuaineiden aineopinnot, mikäli siihen on varaa. Ja minua kiinnostaisi juuri esi- ja alkuopetuksen aineopinnot. Olen kyllä kehittänyt jo varasuunnitelman, sillä myös toisen tiedekunnan Museologian perusopinnot kiinnostaisi (vaikkei suoraan omaan alaan liitykään – olin kuitenkin hallinnon harjoittelussa Lastentarhamuseolla jne.), ne luullakseni ainakin ollaan järjestämässä. Olen jopa miettinyt molempien sivuaineiden suorittamista, mikäli molemmat järjestetään… Suunnitelmia siis on!

Kovin paljon muuta tässä muutaman kuukauden aikana, mitä edellisestä blogitekstistäni on kulunut, ei ole ehtinyt tapahtua. Opiskelua ja työntekoa sen ohessa. Ja edelleen on jonkinlainen opiskeluinto päällä, vaikka luulisi senkin joskus laantuvan… :D Tämä kaikki on vaan niin mielenkiintoista! On ollut myös hauska huomata, että ns. tieteellisen tekstin kirjoittamiseenkin syntyy rutiini, kun tarpeeksi paljon kirjoittaa.

Viime aikojen kuulumisiin saa pikakatsauksen vilkaisemalla Instagramia, jota helppoutensa vuoksi päivitän useammin kuin tätä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s