Ruotsin reissu 2016 – osa 2

Pitkospuut13
Matkapäiväkirja jatkuu! (Edellinen osa täällä.) Tämäkään ei ole millään tavalla sponsoroitu postaus – kaikki on maksettu omasta pussista ja kehut ja muut kommentit ovat ihan vilpittömästi annettuja. :)

Keskiviikkona yksi pääkohteemme oli Kungahusetin omistama Strömsholmin linna. En juurikaan kuvannut siellä, ja muutenkin kuvasin reissun aikana aika vähän – käytössäni on vain puhelimen kamera. Mukana oli kyllä videokamera, jolla kerrankin jopa muistin kuvata jotain, mutta valokuvia on vain vähän. Ja esimerkiksi suurin osa Strömsholmin kuvista on ihan tärähtäneitä…

Pitkospuut14

Pitkospuut15

Paikka oli kuitenkin ihana, sää oli ihana ja söin reissun parhaan lounaan! Tämä laxtallrik, lohilautanen, maistui vaan niin taivaalliselta! Kaikissa ruuan osissa oli maku juuri kohdallaan.

Ajelimme myös muualla, vierailimme joissain kirkoissa, mutta koska niiden kaikkien nimet eivät jääneet mieleen eikä kaikista ole kuvia, niin ei niistä sen enempää. Lisäyksenä myös eiliseen matkapäiväkirjan osaan 1: kävimme illalla pienellä laivaristeilyllä Västeråsin satamasta – siitäkin on vain pari videopätkää, joten unohdin tässä kirjoittaessani sen kokonaan. Lisättäköön tähän vielä (ainakin itselleni, jos joskus tulevaisuudessa tulen muistelemaan reissuja näiden merkintöjen pohjalta), että kaikki tämä on tosiaan jälkikäteen kirjoitettu, ja päivissä on paljon blogiin dokumentoimattomia aukkoja. Erityisesti tämänvuotinen matkapäiväkirja on hyvin suurpiirteinen.

Pitkospuut16

Keskiviikon ja torstain välisen yön yövyimme Eskilstunassa Comfort Hotellissa. Myös Eskilstuna teki vaikutuksen – mielikuva kaupungista oli vähintäänkin neutraali, mutta sehän oli oikein viehättävä sekin. Etenkin ns. Gamla Eskilstuna oli nättiä aluetta.

Pitkospuut17

Torstain (21.7.) eniten mieleen jäänyt kohde oli sekin linna (”linna” käännöksenä sanasta ”slott” ei tosin oikein ole kuvaava, mutten keksi parempaakaan), nimittäin ihan ohimennen vierailtu Säfstaholms Slott, jonka opastus esitteli monipuolisen taideihmisen Carl-Axel Valénin. Taidenäyttelyiden opastuksia voin yleisestikin suositella, sillä taideteoksista saa siten huomattavasti enemmän irti.

Pitkospuut18

Oli esimerkiksi erittäin mielenkiintoista kuulla yllä olevasta ”seinävaatteesta”, jonka taustatarina liittyi läheisesti Kristina från Duvemåla -aiheeseen.

Pitkospuut18b

Ajoimme myös Vadstenan läpi illemmalla (vierailimme siellä edellisellä reissullamme), ja siellä olikin epävirallinen uimaranta! Itselläni ei ollut mitään uimapukuja mukana, mutta päällä oli onneksi mekko, joten pääsin kahlaamaan kuitenkin reisiä myöten. Oli virkistävää! Kuten kaikista kuvista näkyy, aurinko paistoi lähes koko reissun ajan. <3

Pitkospuut19

Yövyimme Linköpingissä hotellissa nimeltä Stångå Hotel, joka oli oikein kiva. En ole tämän reissun hotelleista kirjoittanut sen kummemmin, kaikki kun olivat hyviä eikä mitään ongelmia missään ollut. No viimeisen hotellin vedenkeittimeen oli joku jättänyt teelehtensä (kuka edes laittaa teelehtiä vedenkeittimeen…?), mistä jätin huoneeseen lapun, mutta muuten olimme kyllä kaikkiin tyytyväisiä. Hotellit olivat hiljaisia eikä kaupungin äänet kantautuneet mihinkään niistä. Oikeastaan nukuin kaikki yöt erittäin hyvin!

Matkapäiväkirjasta on tulossa vielä kolmas ja viimeinen osa – pysykää kuulolla!

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Ruotsin reissu 2016 – osa 2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s