Neljän päivän loma: Tukholma ja Uppsala

Lensimme viime keskiviikkoiltana Norwegianilla Tukholmaan. Yövyimme neljä yötä Tukholman Omenahotellissa (Torsgatanilla, kävelymatka keskustan rautatieasemalta), voin suositella ehdottomasti. Hotelli toimii samoin kuin Suomessa, etukäteen voi netistä varata ja huoneen numeron ja ovikoodin saa myöhemmin tekstiviestillä sekä sähköpostitse. Olimme varanneet myös aamiaisen joka aamulle, ja se tarjottiin alakerran Allstar-ravintolassa (perinteinen hotelliaamiainen).

Torstaina aloitimme kaupunkiin tutustumisen Tukholman kaupunginkirjastosta. Vaikuttava paikka, täytyy myöntää! Torstaina pääasiallinen kohteemme oli Mariefredissä Gripsholmin linna. Sinne pääsi kätevästi junan ja bussin yhdistelmällä ja on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. En tiennyt etukäteen paikasta käytännössä mitään, mutta kokemus oli kyllä positiivinen! Parasta Gripsholmissa oli Kustaa III:n teatteri! Olisin voinut jäädä sinne istumaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Sitä tunnelmaa oli mahdotonta ikuistaa valokuvaan, se täytyy kyllä kokea itse. Näillä laitteilla teatterin lavasteita voidaan liikuttaa (en tiedä voidaanko enää, mutta teatteri on ilmeisesti joskus käytössä harvoille ja valituille). Mariefredin kaupunki oli muutenkin erittäin viihtyisän oloinen paikka. Jos asuisin jossain Ruotsissa, niin ehkä juuri tuolla (tai Uppsalassa, josta lisää myöhemmin). Kävimme Gripsholmin jälkeen Anna på Torgetissa lounaalla. Palasimme junalla takaisin Tukholmaan. Teimme muutenkin paljon ”kiertoajeluita”, hyppäsimme siis junaan/tunnelbanaan/bussiin ja katselimme maisemia. Ostimme Pressbyrånista paikalliset matkakortit ja latasimme sinne samalla kolmen vuorokauden matkustusoikeuden. Kätevää! (On myös enemmän kuin kätevää matkustaa sellaisen ihmisen kanssa, joka ymmärtää joukkoliikenteestä ja matkustelusta enemmän kuin minä!) Kävimme myös tuolla Kaupungintalon tornissa (Stadshustornet). Huikeat maisemat! Seuraavat kuvat ovatkin sitten lauantain Uppsala-reissulta. Sitä ennen kävimme mm. Kuninkaanlinnan yhteydessä olevissa museoissa ja muissa, ja suurimman vaikutuksen teki Livrustkammaren. Yksi sana: menkää! Lauantaina sitten matkustimme aamulla Uppsalaan junalla (liput voi ostaa helposti aseman lipunmyyntiautomaatista) ja kiertelimme kaupunkia koko päivän.
Uppsalan tuomiokirkko on hyvin hallitseva elementti Uppsalan maisemassa. Kävimme myös siellä sisällä, eikä kirkko kyllä turhaan mainosta olevansa Pohjolan suurin.
Kävimme myös tutustumassa Uppsalan yliopiston päärakennuksen aulaan. Vierailimme myös yliopistomuseo Gustavianumissa sekä Upplandsmuseetissa (jälkimmäiseen vapaa pääsy). Tämä kyltti oli ehdottomasti etsittävä! Pekka Töpöhännän luoja Gösta Knuttssonhan sijoitti kissatarinansa Uppsalaan, ja siitä syystä myös tällainen ihana liikennemerkki kaupungista löytyy (itse asiassa useampikin). Siellä olisi myös Pelle Svanslös -talo, mutta juuri nyt elokuussa se on sulkenut ovensa taloudellisista syistä ainakin toistaiseksi! :( Illalla istuttuamme pitkään jättikokoisten teemukien kanssa ihanassa Café Linné Hörnanissa (kyllä, kaupunki liittyy vahvasti Carl von Linnéhen) suuntasimme takaisin rautatieasemalle ja hotellille Tukholmaan. Uppsala teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen ja haluan ehdottomasti sinne uudelleen!
Sunnuntaina emme ehtineetkään sitten juuri muuta kuin vähän kävellä Gamla Stanissa, sillä lento takaisin Suomeen lähti jo kahden jälkeen.

Ihana pieni matka, joka keskeytti hektisen arjen juuri oikealla hetkellä! <3 Minä vaan jotenkin tykkään tuosta Ruotsista ja ruotsin kielestä.. :)

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Neljän päivän loma: Tukholma ja Uppsala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s