Töitä ja opiskelua

Opiskeluikävää lievittämään ilmoittauduin erityispedagogiikan perusopintoihin verkko-opintoina. En malta odottaa! Ensimmäinen kurssi alkaa jo tässä kuussa ja huomenna ajattelin marssia kirjastoon (pääsen sittenkin käyttämään uutta Kaisa-talon opiskelijakirjastoa, joka ikäväkseni valmistui samaan aikaan kuin minäkin) lainaamaan ensimmäisiä kirjoja.

Olen nyt loman jälkeen palannut töihin. Lapsia ehti jo kahden viikon loman aikana tulla ikävä ja lapsistakin huomaa, että he ovat kaivanneet päiväkotiin (osa vanhemmistakin sanoi näin). Se ehkä kertoo jotain meidän päiväkodistamme. :) Ryhmässä aloitti uusi lapsi, ja toistaiseksi kaikki on sujunut hienosti. Pakko kehua vielä, että meidän pienten ryhmä on kyllä hyvin ryhmäytynyt. Lapset auttavat toisiaan ja kavereita odotellaan aina päiväkotiin saapuvaksi (”Onko X jo tullut? Onko Y vielä kipeä? Onko Z:lla vapaapäivä?”). Uusi pieni on otettu älyttömän hienosti vastaan, muut lapset ovat ihan innoissaan. Olen niin ylpeä tuosta porukasta! Tietysti meilläkin on ”vaikeita päiviä” ja kaikenlaisia taisteluita käydään milloin keidenkin välillä, mutta perusvire ja -ilmapiiri on ehdottomasti positiivinen.

Varhaiskasvatusaiheeseen liittyen: netissä on kuunneltavana radiohaastattelu, jossa pohditaan tämän päivän varhaiskasvatusta. Keskustelijoina uuden Helsingin Varhaiskasvatusviraston päällikkö Satu Järvenkallas ja dosentti Marjatta Kalliala (joka on huipputyyppi ja jonka kursseilla olen opiskellut lto-koulutuksessa 2009-2012). Kannattaa kuunnella: Yle Puhe.

Ja asiasta toiseen: löysin kivaa musiikkia. :) Valma & VarsiNaiset on kuuntelemisen arvoinen yhtye! Muutenkin olen taas pitkästä aikaa palannut enemmän tai vähemmän kansanmusiikin pariin – vinkkejä otetaan vastaan! Tulossa myös blogimerkintä suomalaisesta tanssilajista FolkJamista, jota olen harrastanut syksystä asti. (Sitä odotellessa katso nettisivut.)

3 kommenttia artikkeliin ”Töitä ja opiskelua

  1. Suketus sanoo:

    Oi, tsemppiä opintoihin! Minäkin olen opiskellut erityispedagogiikan perusopinnot ja pidin niistä paljon enemmän kuin kasvatustieteen yleisistä perusopinnoista. Harmi, että havahduin lukemaan ainetta vähän myöhään, niin piti sitten kaapia opinnot kasaan kauhealla vauhdilla, keskittyneemminkin sen olisi voinut hoitaa…

    Nyt kun olen ollut muutaman kuukauden koulumaailmassa töissä, olen ymmärtänyt, että opintoni eivät ole vielä lopussa, vaikka maisteriksi valmistuinkin. Jotain muuta vielä luen, se on varmaa, mutta sitä en vielä tiedä, mitä. Ehkä erkkapedaa lisää tai sitten jotain muuta, jää nähtäväksi.

    Odottelen innolla, mitä kerrot opinnoistasi tänne blogiin! :)

  2. Susanna sanoo:

    Minullakin se ”haluan opiskella lisää” -ajatus on kasvanut nimenomaan töissä ollessa. Kai sitä huomaa sen, miten vähän oikeastaan tietääkään, vaikka käytännön asiat hallitsisikin. :) Erkkapeda voisi tosiaan olla hyvä vaihtoehto, sitä kuitenkin varmasti tarvitsee koko ajan enemmän tulevaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s