FolkJam!

Olen viime syksystä asti harrastanut FolkJamia ® (ja samassa paikassa jatkan ensi viikolla). Törmäsin lajiin sattumalta jossain aikakauslehtiartikkelissa, missä oli lueteltu erilaisia uusia tanssilajeja Suomessa. Jo nimi houkutti ja päädyin lajin nettisivuille. Luettuani esittelytekstit ja katsottuani videopätkän olin varma, että tämä on minun lajini. Olen pitänyt aina kansantanssista, mutten ole koskaan sellaista harrastanut. Aikataulut eivät anna myöten minkään kovin sitovan harrastuksen aloittamiselle, missä esimerkiksi jokaisella harjoituskerralla harjoiteltaisiin lisää johonkin tiettyyn koreografiaan. Yliopisto-opiskelijana kävin joillain Yliopistoliikunnan (nykyään Unisport) tanssitunneilla, mutta sekin sitten jäi (suosituimmat lajit olivat aina täynnä ja jostain syystä sellaisiin aikoihin että itse istuin silloin luennolla). FolkJam on siinäkin mielessä minulle sopiva, että siellä jokainen tunti on oma kokonaisuutensa. Ei ole niin vaarallista, vaikka olisi edellisellä kerralla joutunut olemaan poissa.

FolkJamin musiikki on kansanmusiikkipohjaista, ja tanssiliikkeet ammentavat kansantanssiperinteestä. Ja voin sanoa, että jokaisella tunnilla tulee kyllä kuuma! Se on sellaista pomppimista, hyppimistä, askellusta ja lisäksi joitain hitaampia ja ”vaativampia” liikkeitä (mitkä tuntuvat kyllä lihaksissa). Paras puoli tuossa on minusta se musiikki, ja siitä tuleva hyvä fiilis. Tuollaista musiikkia kuullessa tekee aina mieli ruveta tanssimaan ja hyppimään, ja tuolla niin saa tehdä ihan luvan kanssa. ;) FolkJam-ohjaajat ovat ammattitaitoisia, ja heillä on kaikilla FolkJam-koulutus.

FolkJam on kehitetty Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) tanssinopettajaopiskelijoiden ja alan ammattilaisten yhteistyönä. Lajin nettisivuilla kerrotaan: ”Suomalaisuus on FolkJamin ylpeydenaihe. Liikemateriaali hyödyntää suomalaista tanssiperinnettä monipuolisesti, tämä mahdollistaa myös kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen. Tunnit sisältävät sekä nopeaa ja mukaansatempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia.” Allekirjoitan.

Tanssia on mahdollista harrastaa jo vaikka missä. Katso sinua lähin paikka FolkJam.fi:stä ja lähde ihmeessä mukaan! Mitä enemmän innokkaita tanssijoita löytyy (mitään aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, vaan kaikki ovat ymmärtääkseni tervetulleita), sitä laajemmalle laji leviää ja sitä useammassa paikassa on mahdollista ”folkjammata”. :) (Mutta vieläkään en tiedä pitäisikö laji lausua ”folkjam” vai ”folktsäm” – toistaiseksi olen käyttänyt ensimmäistä, suomalaista ääntämistapaa. :D )

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”FolkJam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s