Pikavisiitti Kansallismuseoon

20160925_134248-2

Sunnuntaipäivän ratoksi käväisimme pitkästä aikaa Kansallismuseossa. Museokortilla perusnäyttelyyn pääsee ilmaiseksi ja renessanssinäyttely (uusi erikoisnäyttely) maksaa Museokortin kanssa vain 5 euroa per henkilö. Kannattaa siis käydä! Sen verran täytyy kyllä sanoa, että museo on kaiken kaikkiaan suurten uudistusten kourissa eikä kaikki näyttelyt ole avoinna. Eli jos mietitte, että ”joskus kyllä pitäisi käydä”, niin antoisampaa se voi olla uudistusten ja muutosten jälkeen. Toisaalta nyt on viimeiset mahdollisuudet päästä näkemään perusnäyttely(n osa) sellaisena kuin se on ties kuinka pitkään ollut! Uskoisin, että koko museon ilme tulee seuraavien vuosien aikana muuttumaan paljonkin. Onko se hyvä vai huono juttu, siitä on vaikea sanoa etukäteen. Harras toiveeni on, että Kansallismuseo säilyttää silti asiantuntijaluonteensa eikä muuta näyttelyitään liian kaupunginmuseomaiseksi (jota kuvailisin Helsingin tapauksessa nostalgian ympärille kietoutuneeksi, fiilispohjaiseksi hengailupaikaksi – ottamatta kantaa siihen onko tämä positiivista vai negatiivista).

20160925_132502-2

20160925_131432-2

20160925_130314-2

20160925_125929-2

Renessanssinäyttely ”esittelee noin 50 maalauksen valikoiman Lombardiassa, Venetsiassa ja Milanossa vaikuttaneiden italialaisten renessanssi-taiteilijoiden teoksia vuosilta 1500-1600.” (Lähde: Kansallismuseo)

Minulla ei itselläni ole juurikaan tietämystä renessanssista, ei taiteessa sen enempää kuin yleisemmälläkään tasolla, mutta pidin silti näyttelystä! Joidenkin maalausten viereen oli sijoitettu QR-koodi (kuten yllä olevassa kuvassa), jonka lukemalla sai vielä lisää tietoa. Latasin juuri jokin aika sitten koodinlukijan omalle puhelimelleni, joten skannailin koodeja tietysti ilahtuneena! Mielestäni tämä on hyvä tapa jakaa lisää tietoa kiinnostuneille; olisi vain kiinnostavaa tietää kuinka moni kävijöistä koodeja luki ja kuinka monella oli edes mahdollisuutta (tietämystä ja osaamista) niitä puhelimellaan lukea. QR-koodin vieressä oli onneksi kerrottu, mistä on kyse.

20160925_133124-2

Oletteko te jo käyneet katsomassa tämän näyttelyn? Mitä piditte? Olisi hauska kuulla myös kommenttejanne uudistuneesta Helsingin kaupunginmuseosta, johon aiemmin viittasin!

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Pikavisiitti Kansallismuseoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s